Gå til sidens hovedinnhold

«Ronnie the Rocket» verdensmester igjen

Den første til å forsvare tittelen siden 1996.

Legenden Ronnie O'Sullivan ble mandag verdensmester i snooker for femte gang i karrieren.

Han er den første til å forsvare tittelen siden landsmannen Stephen Hendry gjorde det i 1996.

«Ronnie the Rocket», som engelskmannen kalles, slo Barry Hawkins mandag, også han fra England, i finalen som gikk av stabelen i den engelske byen Sheffield.

- Vel, dere kjenner meg. Jeg går opp og ned som underbuksene til ei hore, sier O'Sullivan på sedvanlig vis om seieren til BBC.

O'Sullivan har lenge blitt sett på som en litt kontroversiell spiller i snookermiljøet og har blant annet blitt utestengt tidligere for språkbruk og dårlig oppførsel.

37-åringen var imidlertid regnet som storfavoritt før finalen. Hawkins hadde nemlig aldri tidligere kommet lenger enn de siste 16 i et VM, på sju forsøk.

Vinneren tok et år borte fra snooker før denne sesongen, på grunn av personlige årsaker, men er nå altså tilbake som verdens beste.

Det var Hawkins som vant de to første partiene i avslutningen mandag, og stillingen var da totalt 15-12 i partier til O'Sullivan, men spenningen ble kortvarig.

Favoritten vant nemlig de tre neste partiene og sikret seg med det seieren med 18-12 totalt. Finalen spilles som best av 35 runder.

O'Sullivan gikk for første gang til topps i VM tilbake i 2001. Og har senere vunnet turneringen 2004, 2008, 2012 og nå i 2013.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken