Gå til sidens hovedinnhold

Rønning slo Northug i spurt

Trippel norsk i det tradisjonsrike Flyktningerennet.

Det tradisjonsrike Flyktningerennet ble avholdt søndag. Det ble trippelt norsk, men for en gangs skyld var det ikke Petter Northug som kunne juble etter et spurtoppgjør.

Eldar Rønning var sterkere i den klassiske spurten, og vant foran VM-kongen Northug. Niklas Dyrhaug tok bronsen, mens Anders Sødergren kom på fjerdeplass – seks sekunder bak Rønning.

- Det er kjempegøy å vinne Flyktningerennet. Min far og bestefar har vært her mange ganger, så det er artig, sier Rønning om sin første seier i rennet til Namdalsavisa.

Løpet viser at det ikke er umulig å slå Petter Northug i et distanserenn med fellesstart. Eldar Rønning har tidligere fortalt Nettavisen om sitt mål om å slå Northug på en femmil.

- Det blir vanskelig, men ikke umulig, å slå Petter. Han er ekstremt god, spesielt når det er fellesstart. Skal jeg kunne utfordre Petter på femmila i VM om to år, må jeg allerede nå legge en god plan for å være best mulig forberedt, sa Rønning den gangen.

Marte Elden gikk av med seieren i kvinneklassen.

Flyktningerennet er et turrenn som går fra Lierne i Norge til Gäddede i Sverige. Rennet følger ruten til de som flyktet fra naziokkuperte Norge til Sverige under andre verdenskrig. Det ble arrangert for første gang i 1950.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken