RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GIR SEG: Ronny Nilsen gir seg som sportssjef i Norges Idrettsforbund.
GIR SEG: Ronny Nilsen gir seg som sportssjef i Norges Idrettsforbund. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Ronny Nilsen gir seg i Norges Idrettsforbund.

Sist oppdatert:
Sportssjef skal prioritere familien.

Etter sju år, som han innrømmer som krevende, gir Ronny Nilsen seg som sportssjef i Norges Friidrettsforbund etter sesongen.

- Jeg er ikke gått lei, men det er en krevende stilling. Du jobber mye mot frivilligheten, hvor mange har sitt virke på kveld og helg. Det er tett oppfølging, ikke akkurat noen 8-16 jobb dette. Jobben tar mye tid, sier Nilsen til NTB.

Nilsen fikk jobben som sportssjef høsten 2008. Siden er det blitt over 30 internasjonale medaljer på senior- og juniornivå.

- Friidretten er blitt helårsidrett. Det er en stilling der du jobber iallfall halvparten av årets helger. Du har nesten ikke sommerferie. Og med familie krever det mye. Dette er et valg vi har tatt som familie. Det blir mer tid hjemme neste år. Det ser jeg fram til. Jeg har barn i ungdomsalder. Det er nok å ta seg til, sier Nilsen.

- Jeg vil ikke gå inn på nedturene nå, men vi har hatt tunge perioder, både i form av dopingsak og andre ting. Det har krevd mye og tatt fokus fra det sportslige hvor en jobber for prestasjoner. Vi har vært gjennom mye, medgir Nilsen.

- I en stilling som dette, stormer det en del. Du gjør også uttak og inngår kontrakter, som gjerne gir klaging og kritikk. Det er avgjørende å kunne stå i stormen. Og jeg mener jeg har vist at jeg kan stå i stormen i tøffe saker, sier Nilsen.

- Det kan jo skje spennende ting i sommer, men det å se Thorkildsen i en periode være regjerende mester i EM, VM og OL, var spesielt, sier Nilsen.

- Men jeg har også hatt stor glede av ikke bare medaljer, men når skadeforfulgte utøvere er kommet tilbake fra lange skader, som Ingvill Måkestad Bovim, forteller den avtroppende sportssjefen.

- Jeg har interessenter der ute, men har ikke landet ny jobb. Jeg har bakgrunn fra politiet. Det kan være aktuelt å gå tilbake dit. Samtidig har jeg fått en god lederplattform. Og jeg er neppe ferdig med idretten, sier Nilsen.

- Ronny har gjort en flott innsats og bidratt til at landslaget og norske utøvere har oppnådd mange gode sportslige resultater i perioden, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere