Gå til sidens hovedinnhold

Ronny sikter mot Europa

Ronny Johnsens Aston Villa klatret opp til en syvendeplass og ligger godt an å få bonuspoeng med British Airways neste sesong. Det har nordmannen ingen ting i mot.

CHARLTON - ASTON VILLA 1-2: Aston Villa vant fortjent ”toppkampen” mot overraskelseslaget og Europa-rivalen Charlton. Hjemmelaget har lenge vært og flirtet med fjerdeplassen som gir plass i Mesterligaen, men en straffemiss i kampens siste minutt kan koste London-laget dyrt. Og være til desto mer nytte for Aston Villa.

- Vi prater ikke om fjerdeplassen og Mesterligaplass (tre plasser og to poeng unna, red anm.), sier Ronny Johnsen til TV 2 Nettavisen, men det er klart at vi nå begynner å bli ganske klare for å spille i Europa neste sesong.

Straffemiss
Mot Charlton tok de tre nye poeng i jakten på nye airmiles, men en solid mengde hell måtte til for å hjelpe dem.

- Vi var heldige da Claus Jensen skjøt over fra krittmerket helt på tampen, innrømmer landslagsstopperen. Men at seieren var ufortjent vil han ikke gå med på.

- Jeg følte vi hadde god kontroll på Charlton, og skapte mange flere sjanser enn hjemmelaget, sier Johnsen, og har helt rett i det. Det var nemlig intet annet enn blodig urettferdig da innlånte Carlton Cole headet inn 1-0 for hjemmelaget snaue ti minutter ut i kampen.

Da hadde Villa sneiet treverket ved et par anledninger allerede, og de lot seg ikke vippe av pinnen av C(h)arlton-sjokket.

Darius Vassell ordnet 1-1 fra kort hold kvarteret senere, og like etter sidebyttet var det Jlloyd Samuel som ga bortelaget en fortjent ledelse etter Gareth Barrys gode innlegg.

På overtid burde Charlton ha sikret seg et poeng, da Jonatan Johansson gikk i bakken i sluttsekundene, men Claus Jensen hadde fylt ryggsekken med murstein, og de leter fortsatt etter matchballen på The Valley.

Johnsen ryddet unna
I en åpen og fartsfylt kamp var det tydelig å se at Villa hadde fått orden i de bakre rekkene etter den slette innsatsen mot Blackburn forrige helg. Ronny Johnsen var tilbake i midtforsvaret etter å ha blitt far, og får mye av æren for at det ble tettet igjen bakerst.

- Jeg spilte stopper sammen med Olof Mellberg i dag, og det fungerte bra. Vi hadde god kontroll, sier Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Statusen som nybakt pappa har heller ikke frarøvet den tidligere Mesterliga-vinneren all energien.

- Lille Line har vært et gull, hun. Men man tar jo heller ikke skade av å ha bortekamp og å sove en ekstra natt på hotell heller da, humrer 34-åringen.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot