*Nettavisen* Sport.

«Roomania» i Manchester

Landslagstrener Sven-Göran Eriksson tror Sir Alex Ferguson har gjort et kupp ved å hente Wayne Rooney til Manchester United. United-spillerne er også i ekstase.

01.09.04 10:50

Svennis er overbevist om at United har skaffet seg en superstjerne.

- Hvis Wayne spiller som han gjorde i EM, så er han en verdensstjerne. En nummer en. Absolutt den beste. Ingen manager i verden vil si nei til å ha ham i laget, og jeg er sikker på at han får en fantastisk karriere. Han viste i Portugal hvilket fantastisk talent han er, men han er fortsatt bare 18 år, og jeg er sikker på at han vil bli enda bedre i framtida, sa Eriksson til The Sun i går kveld.

Kald
Svennis har flere ganger blitt spurt hva som gjør Rooney til slik en eksepsjonell spiller.

- Han er så kald. Jeg har aldri sett ham nervøs eller bekymret for noe. Jeg hadde Roberto Baggio i Fiorentina da han var 18, og han var alltid veldig selvsikker. Men Wayne er enda kjøligere i forhold til sine egne ferdigheter. Han vil alltid beholde bakkekontakten.

Rooney er fortsatt i rekonvalesens etter beinbruddet han pådro seg under sommerens EM.

- Jeg er lei meg for at Wayne ikke er tilgjengelig for England, fordi vi har ingen andre Rooney’er.

Ekstase
Uniteds stjerner er også i ekstase over at Rooney nå er en del av klubben.

- Å se en spiller i hans alder gjøre det han gjør, er utrolig. Når han er friskmeldt igjen, kommer han til å score masse mål. Han kommer til å være mye mer selvsikker etter hvordan det gikk i Portugal. Han kommer til å bli en legende for England, sier Paul Scholes.

Ruud van Nistelrooy, som fortsatt er ute etter brokkoperasjonen, kan ikke vente med å spille ved siden av Rooney på topp.

Beste unge spilleren
- Alle vet hvilket fantastisk talent han har. Jeg vet ikke om noen klubber som ikke ville likt å ha ham i klubben. Han er en utrolig spiller, med en fantastisk framtid foran seg.

Alex Ferguson sparer heller ikke på lovordene:

- Jeg er veldig spent. Jeg tror vi har sikret oss den beste unge spilleren dette landet har sett de siste 30 årene. Alle er strålende fornøyd med å ha hentet Wayne Rooney, sa manageren til BBC i går kveld.

Diskuter engelsk fotball her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.