*Nettavisen* Sport.

Rooney - Best når det gjelder

Dobbel dose Wayne Rooney holder liv i Manchester Uniteds gulldrøm. Nå sammelignes tenåringen med tidenes United-spiller.

27.02.05 11:40

MANCHESTER UNITED – PORTSMOUTH 2-1: Portsmouth jobbet og slet, og ga Manchester United skikkelig kamp for poengene. Men det Pompey mangler foran mål, har United samlet i en og samme person – kruttønnen, kranglefanten og kjempen Wayne Rooney.

En 19 år gammel vandrende legende.

Aldri kjedelig
De fleste har hørt så mye om Rooney at det er vanskelig å tro at gutten fortsatt bare er en tenåring. Det er nesten to og et halvt år siden han ble skikkelig kjent etter å ha senket Arsenal i en knalltøff batalje på Goodison Park. Siden den gang har han rukket å score mål i bøtter og spann, både for Everton, Manchester United og England, besøkt steder både myndige og umyndige personer burde holde seg unna og kranglet med verdens beste fotballspillere og sin (nesten) blivende svigerfamilie.

Det er sjelden verken rolig eller kjedelig i nærheten av Wayne Rooney, ei heller så da Portsmouth kom på besøk til Old Trafford.

Bare åtte minutter brukte United-spissen på å sette ballen i mål bak Konstantinos Chalikas i Portsmouth-buret. Gary Neville slo et godt innlegg fra høyresiden, en tett markert Rooney fikk revet seg løs fra oppasseren og dunket inn ledermålet fra kort hold.

- Et kjempemål, sa tidligere United-sjef Ron Atkinson på besøk hos Canal+.

Alle ventet at United-dominansen ville fortsette, men Portsmouth har tradisjonelt et godt tak på sine mer berømte motstandere, og lot aldri hjemmelaget slippe til de helt store sjansene. Det var derfor ikke helt overraskende da Portsmouth utliknet rett etter sidebyttet. Steve Stone ser kanskje ut som en pensjonist, men løpsmotoren gir aldri opp, og fikk kranglet ballen videre til Gary O’Neil som fra 25 meter fikk heltreff med yttersiden, og ballen snek seg over Uniteds nye førstekeeper Tim Howard og inn i nettmaskene.

Alt tydet på at det skulle være nok til å lure med seg et poeng ned til den engelske sørkysten, selv om nevnte Rooney var farlig frempå ved et par anledninger, blant annet med en volley fra ti meter som gikk like utenfor.

Sammenlignet med den største
Men Portsmouth holdt ut – helt til Rooney tok ballen i egne ben. En ellers anonym Ruud van Nistelrooy slo ballen til Rooney da snaut ti minutter gjensto. Fra 20 meters hold så det ut som om den kompakte United-spissen hadde byttet ut fotballsko med sprintsko. Dejan Stefanovic ble i alle fall solid parkert, og Rooney kom alene mot Chalikas i Portsmouth-målet. Grekeren gjorde mot Rooney hva hans landsmenn har ry på seg for å gjøre med langt yppigere utgaver av menneskearten enn United-spissen - la seg - og dermed var vinnermålet en enkel sak for Uniteds 250 millioners-kjøp.

- Det var som å se George Best, sa Atkinson om andremålet, og vet hva han snakker om.

Med seieren er det bare seks poeng opp til Chelsea, selv om London-laget har en kamp til gode. Men mens det har vært et og annet feilskjær for de blåkledde den siste tida, er Uniteds ligaresultater nesten ufattelige:

De har seks strake seirer i serien, og har 14-2-0 på sine 16 siste ligakamper. Det forrige ligatapet kom faktisk for nevnte Portsmouth i oktober i fjor, mens de fire neste ligakampene til United er mot betydelig svakere lag.

Deretter følger Chelsea hjemme på Old Trafford i midten av april. Se ikke bort i fra at den kampen kan avgjøre det meste i kampen om årets seriemesterskap!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.