Rooney - stolt som en hane

Foto: (Foto: Scanpix)

Wayne Rooney er i godt selskap. Og han elsker det.

07.01.08 07:34

Wayne Rooney har trøye nummer ti i Manchester United. Akkurat det nummeret har alltid betydd mye for spissen, som det har gjort og gjør for mange andre spisser også.

Stolt
I siste utgave av United-magasinet «Inside» forteller Rooney om hvor stolt han er hver gang han tar på seg trøya med nummer ti på ryggen.

Rooney, nå 22 år gammel, kom til United i august 2004, men måtte vente helt til Ruud van Nistelrooy forlot Old Trafford til fordel for Real Madrid før han kunne aksle den berømte trøya.

- Da Ruud dro og ingen tok trøya, ba jeg om å få den den kommende sesongen. Jeg måtte vente et helt år før det nye draktsettet kom, men da det gjorde det, fikk jeg en trøye med en gang. Det var fantastisk, sier han til bladet.

Rooney følger i fotsporene til legender som Denis Law og Mark Hughes.

Drakt på veggen
- De var store spillere som scoret mange mål for klubben, så jeg visste at det var et stort nummer for meg å ha. Men den historikken en sånn trøye fører med seg, gjør det bare enda bedre å ha den på seg, og det gjør til en enda større utfordring å lykkes. Jeg tar alltid vare på den første drakten i hver sesong, så jeg har den første med nummer ti på ryggen, som jeg hadde på meg mot Chelsea i Community Shield, oppe på veggen hjemme, sier han.

Opp gjennom fotballhistorien er det som regel spillerne med nummer ti på ryggen som har vært best. Pelé, Maradona og Platini er gått over i fotballhistorien blant de aller, aller største.

- Det har definitivt vært et viktig nummer opp gjennom årene. Når du ser på hvilke spillere som har hatt trøye nummer ti, så føles det herlig. Forhåpentligvis, når jeg er ferdig, så vil folk se tilbake og si det samme om meg.

Stor ære
Det var for øvrig Denis Law som presenterte Rooney med hans første nummer ti-trøye. Det var et øyeblikk Rooney aldri vil glemme.

- Denis var en utrolig spiller som scoret mange mål for klubben. Det var en stor ære å få trøyen av ham.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.