Gå til sidens hovedinnhold

Rooney advarer Solskjær: - Det vil bli mye press

Wayne Rooney synes det er på tide at Manchester United begynner å vinne trofeer igjen.

Som hovedtrener for Derby møtte Wayne Rooney sin tidligere klubb Manchester United til treningskamp søndag, som en del av oppkjøringen til den kommende sesongen.

Til slutt var det Ole Gunnar Solskjær og hans reservepregede United-lag som gikk seirende ut med 2-1 etter scoringer av Tahith Chong og Facundo Pellistri.

Både før og etter kampen var imidlertid mye av oppmerksomheten, ikke uventet, rettet mot Rooney, som blant annet var med å løfte fem ligatitler i Manchester United og er klubbens mestscorende spiller gjennom tidene med sine 253 mål på 559 kamper.

Den tidligere spissen var også på banen da rødtrøyene vant Europa League i 2017, som er forrige gang klubben kunne løfte et trofé.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

- Fansen ønsker suksess

Foran den kommende sesongen mener Rooney det nå er på tide at Solskjær leder gamleklubben tilbake til toppen.

- Jeg tror det vil bli mye press, noe det burde være i Manchester United. Sancho er på vei inn, de blir koblet med noen flere spillere. De er i en periode nå hvor fansen ønsker suksess og sølvtøy. Ole og hans trenerteam vil være under et press for å levere det, sa Rooney etter kampen ifølge The Telegraph.

Han er imidlertid tydelig på at det vil bli en beintøff kamp med lag som Manchester City som er regjerende ligamester, Chelsea som er regjerende Champions League-mester og Liverpool som til tross for store skadeproblemer forrige sesong endte som nummer tre i ligaen.

- Det er noen veldig bra lag. Men man kan se med Manchester United at de blir gradvis bedre. Jeg tror de vil være i en situasjon der de virkelig vil være utfordrere neste sesong, sier Rooney.

Les også: Hevder Chelsea har lagt ny plan etter mislykket Haaland-jakt

Solskjær: - Det blir viktig

Solskjærs United sesongåpner mot Leeds 14. august, og han er ikke i tvil om at de ønsker å komme godt i gang med Premier League-sesongen.

- Vi må få en bedre start enn forrige sesong. Da fikk vi ikke det i det hele tatt, så det blir det første vi må gjøre, sa han nylig til klubbens offisielle hjemmeside.

- Jeg synes Premier League er mer konkurransedyktig nå. Da jeg spilte hadde vi kanskje en annen utfordrer hver sesong. Så de første seks eller syv kampene blir viktige. Man vinner ikke ligaen de første seks eller syv kampene, men man kan miste muligheten til å vinne ligaen, fortsatte han.