WEST HAM - MANCHESTER UNITED 2-4:

Det så - mildt sagt - ikke enkelt ut for Manchester United.

West Ham hadde fått tildelt to straffespark i løpet av den første omgangen på Upton Park, og gikk til pause med en meget effektiv og svært så overraskende 2-0-ledelse over ligalederne.

Så sto Wayne Rooney fram.

I løpet av et lite kvarter gjorde stjernespissen det meste på egen hånd, scoret tre mål, og sørget for at Manchester United fortsatt er i førersetet i kampen om ligagullet i England.

United-manager Alex Ferguson kunne ikke annet enn å smile fra tribuneplass, der han sonet sin andre av fem kampers karantene etter å ha skjelt ut dommer Martin Atkins i mars.

Men la oss ta dette fra begynnelsen. For lørdagens formiddagskamp var litt av et fyrverkeri, for de nøytrale seerne så vel som United-supportere.

2 x Noble
Kun elleve minutter var spilt da Carlton Cole var på visitt i gjestenes straffefelt. Spissen forsøkte seg på et innlegg, og ballen traff armen til Patrice Evra. Pipeblåseren for dagen var aldri i tvil, og pekte resolutt på ellevemetersmerket.

Mark Noble gjorde ingen feil. 1-0 til vertene.

Snaue kvarteret senere var West Ham igjen på ferde, og denne gangen var det Nemanja Vidic som måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Cole.

Serberen mente at den altfor sene taklingen skjedde utenfor 16-meterstreken, men ble ikke bønnhørt av dommeren som igjen dømte straffespark.

Mark Noble gjorde ingen feil. 2-0 til vertene, som muligens var uheldige da nevnte Vidic igjen var i hardt vær like før pause. Stopperen hindret Demba Ba i å komme seg alene gjennom, men slapp unna med det gule kortet.

En annerledes farge på det kortet ville antakeligvis satt en stopper for Manchester Uniteds poengjakt på Upton Park.

Avram Grants gutter, som desperat trenger poeng for å overleve i nedrykksstriden, kunne uansett gå til garderobene halvveis i kampen vel vitende om at sjansene for å gjenta suksessen fra Carling Cup-triumfen i november. Den gang endte det med 4-0 for vertene.

Frisparkperle
Men da var ikke Wayne Rooney i formen han nå viser.

Riktignok varte det og rakk før spissen presenterte seg.

Men etter 64 minutter ble Dimitar Berbatov sendt ut på banen. Bulgareren gjorde seg ikke spesielt bemerket, men Rooney så uansett ut til å la seg inspirere av angrepskollegaen.

For bare minuttet senere ga Rooney United-fansen håp om tre poeng i form av en perlescoring, da han klinket ballen i krysset etter at gjestene var blitt tildelt frispark fra 25 meters hold.

Og det var ingen grunn for Manchester United å stoppe kjøret mot West Hams mål.

Åtte minutter senere var Rooney på plass da Antonio Valencia serverte, og spissen viste ingen nåde. Skuddet fra 14 meter var velplassert, West Ham-keeper Robert Green var utspilt, og plutselig var lagene like langt.

- Feildømt straffespark
Uten at Wayne Rooney hadde tenkt til å gi seg av den grunn.

Ytterligere seks minutter gikk med videre United-press, før West Ham fikk smake sin egen medisin. Fabio kom seg til dødlinja, og sendte et innlegg rett opp i armen til Matthew Upson. For tredje gang i kampen pekte kamplederen på straffemerket - selv om det kunne diskuteres om akkurat dét var en riktig avgjørelse.

- Den armen er overhodet ikke aktiv, påpeker TV 2-ekspert Morten Langli i oppsummeringen av kampen på tv-kanalen, og sikter til Upsons arm som stoppet Fabios innlegg.

Wayne Rooney viste uansett ingen nåde, og fullførte hat tricket ved å finte West Ham-keeper Robert Green til motsatt side mens ballen gikk sikkert ned i høyre hjørne.

Snuoperasjonen var et faktum, men Javier Hernández - eller Chicharito, som han er bedre kjent som - ville også være med på festen, og banket den siste spikeren i kista da han skled inn 4-2-målet etter innlegg fra Ryan Giggs.

Dermed er ligagullet et skritt nærmere for United, som nå har åtte poeng ned til Arsenal på andreplass.

Sistnevnte lag har imidlertid to kamper til gode på ligalederne, og kan hente igjen noe av forspranget i hjemmeoppgjøret mot Blackburn senere lørdag kveld.

HTML EMBED