Gå til sidens hovedinnhold

Rooney er tilbake

Wayne Rooney er endelig friskmeldt for Manchester United og det øker ikke sjansene for West Ham i omkampen i FA-cupen i kveld.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Jager sin åttende strake
Oddstips 2: Roma mangler spisser
V4 Bergsåker: En mann til å stole på
V65 Bjerke: Ny jackpotgevinst

Ukens midtukekupong består nesten utelukkende av cupkamper og det er hentet kamper fra FA-cupen i England (omkamper), i tillegg til cup fra Italia, Spania, Portugal og Belgia. Men i Premier League spilles det en hengekamp mellom Chelsea og Southamtpon og i League One møtes Coventry og Tranmere til ligakamp. Ettersom ingen fikk tolv rette på midtukekupongen sist fredag, er det jackpot og ca 450 000 kroner ekstra i potten i kveld. Bonuspotten er på ca 380 000 kroner og gjelder som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen. Innleveringsfrist er kl 19.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Manchester United - West Ham
Vi starter med to omkamper fra 3. runde i FA-cupen i England. Manchester United avgjorde prestisjekamper hjemme mot Liverpool i første omgang og selv om Liverpool yppet seg litt på slutten ble det 2-1 seier til hjemmelaget. Det går altså så det griner i ligaspillet og United har fortsatt sju poengs ledelse til manchester City på andreplass og 14 poeng ned til Chelsea på 3. plass. Forsvant ut av FA-cupen i 4. runde sist sesong (1-2 tap borte mot Liverpool). Både Wayne Rooney og Nani er friskmeldt og begge er aktuelle fo startoppstillingen. Ashley Young og Johnny Evans er begge fortsatt skadet.

West Ham fortsatt sin dårlige trende på bortebane og røk hele 0-3 borte mot Sunderland lørdag. Men er likevel på 11. plass med sine 26 poeng og det er sju poeng ned til trøbbel. Meget svake 2-2-6 på bortebane. Hadde United i kne i det første møtet, men United utlignet som vanlig i sluttminuttene. Joey O'Brien og George McCartney er begge skadet, mens nyankomne Marouane Chamack er cuptied.

Alex Ferguson roterer nok helt sikkert litt på sitt lag onsdag, men bortesvake West Ham vil uansett få det tøft. H.

2. Arsenal - Swansea
Det ble en feiende flott 2. omgang i det første møtet etter at det stod 0-0 halvveis. 2-2 endte den kampen og vi hadde som kjent stor tro på Arsenal i hjemmemøtet med Manchester City i Premier league søndag. Men når Laurent Koscielny ble utvist allerede etter nui minutter var den dagen ødelagt og City vant 2-0. Arsenal sakker dermed akterut i serien og er nede på 6. plass nå, hele seks poeng bak Tottenham på fjerdeplass. Har ikke bedre enn 5-2-3 hjemme på Emirates denne sesongen og merk at et av tapene er kommet mot nettopp Swansea (0-2). Laurent Koscielny er suspendert etter sin utvisning søndag, mens Mikel Arteta og Tomas Rosicky begge er skadet. Gervinho er på Afrikamesterskapet.

Swansea holder koken bra og tok et meget sterkt bortepoeng mot Everton lørdag (0-0). Det var imponerende ettersom laget hadde to tøffe cupkamper i beina fra den uken (først 2-2 hjemme mot Arsenal og deretter en råsterk 2-0 seier borte mot Chelsea i ligacupen). Er helt oppe på 9. plass i premier League med sine 30 poeng. Michael Laudrup har hele sin tropp tilgjengelig, men velger muligens å rotere litt på laget.

Arsenal er ikke til å stole på denne sesongen og Swansea vant altså tilsvarende ligamøte tidligere denne sesongen. Vi tror minst på uavgjort i denne omkampen. HB.

3. Chelsea - Southampton
Hengekamp i Premier League. Chelsea slo voldsomt tilbake etter det forsmedelige 0-2 tapet hjemme for Swansea i første kamp i semifinalen i ligacupen sist onsdag og ga seg ikke før det stod 4-0 borte mot Stoke lørdag. Det sammenfatter godt Chelseas sesong hittil, stabiliteten mangler. Er 14 poeng bak serieleder Manchester United før denne hengekampen og sju poeng bak serietoer Manchester City og må ha tre poeng her for å "være" med. Har faktisk ikke bedre enn 5-3-2 hjemme på Stamford Bridge. John Obi Mikel og Victor Moses er begge opptatt med Afrikamesterskapet, mens John Terry fortsatt må unnværes.

Southampton har fått opp dampen og står med 2-3-1 på sine seks siste seriekamper. Det har sendt nyopprykkerne opp på 15. plass med 21 poeng og det er to poeng ned til nedrykksstreken. Borte har ikke laget bedre enn 2-2-6, men ingen av de tre siste er tapt. Lagene møttes også i FA-cupen for halvanne uke siden på St. Marys. Den kampen vant Chelsea 5-1. Jose Fonte og Adam Lallana er fortsatt ute for Southampton, mens Luke Shaw (f) er usikker.

Chelsea har altså vist tegn til manglende stabilitet denne sesongen, mens Southampton har "tatt nivået" nå. Likevel er det vanskelig å ikke tro på hjemmeseier her, det er ingen tvil om at Chelsea er det beste laget. H.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

4. Coventry - Tranmere
League One. Hederskronte Coventry har altså havnet i anonyme League One og ligger på en beskjeden 13. plass med sine 37 poeng, men det er kun seks poeng opp til nederste playoffplass og fjorten poeng ned til streken. Formen viser brukbare 3-1-2 på de siste seks (men de to sist er tapt), men hjemme er ikke tallene bedre enn 3-5-5. James Bailey (m) er usikker for hjemmelaget. Ellers er det ingen nye skader eller karantener for Coventry.

Tranmere hadde en liten formsvikt like før jul, men har fått opp farten igjen og står nå med fire strake seire. Dermed har Tranmere tilbaketatt tabelltoppen med sine 53 poeng (a poeng med Doncaster på 2. plass). Meget sterke 7-4-2 på bortebane for bydelslaget i Liverpool. Jean-Louis Akpa Akpro and Abdulai Bell-Baggie er begge tilbake for serielederen etter skadefravær. Manager Ronnie Moore har dermed kun kaptein James Wallace ute med skade og Tranmere har altså en mye bedre skadesituasjon nå enn under den dårlige perioden i første del av desember.

Coventry har altså vunnet kun tre av sine tretten hjemmekamper, mens Tranmere kun har tapt to av tretten bortekamper. Vi tror ikke Tranmere taper denne. UB.

5. Barcelona - Malaga
Copa del Ray. Kvartfinale første kamp. Det spilles altså dobbeltoppgjør i den spanske cupen og dette er altså første møte. Vi hadde litt tro på at Malaga kunne skape problemer for Barcelona i hjemmemøtet i serien søndag kveld, men etter en grov forsvarsmiss og Messi-scoring endte det med 3-1 seier til Barcelona som har ufattelige 18-1-0 på sine nitten første seriekamper og hele elleve poeng ned til Atletico Madrid på 2. plass. Barcelona har vært i finalen i Copa del Rey begge de to foregående sesongene og det skulle bety at laget også prioriterer Copa del Rey. David Villa trente igjen mandag og dermed er det ingen vesentlige fravær hos Barca, men det er ventet at Vilanona vil rotere litt på laget.

Malaga var ikke ventet i toppen denne sesongen grunnet økonomisk usikkerhet og at flere nøkkelspillere forsvant. Malaga har gjort disse spådommene til skamme og er både klar for sluttspillet i Champions League og ligger på en flott 5. plass i Primera. kun seks poeng bak Real Madrid på 3. plass. Har røket ut i 8-delsfinalen i cupen de to foregående sesongene. Manuel Pellegrini har tatt med seg denne 18-manns troppen til Barcelona: Kameni, Jesús Gámez, Weligton, Demichelis, Camacho, Saviola, Seba, Willy, Monreal, Iturra, Duda, Eliseu, Portillo, Buonanotte, Sergio Sánchez, Isco, Onyewu og Santa Cruz. Det betyr at verken Joaquin eller Toulalan, mens Julio Baptista enda ikke er friskmeldt.

Det er ikke mulig å argumentere for annet enn Barcelona-seier her. H.

6. Fiorentina - Roma
Kvartfinale i Coppa Italia, det spilles ikke returkamp som det faktisk gjøres i semifinalen. Lazio og Juventus er allerede klare for semifinalen. Begge lagene kommer fra to strake tap og Fiorentina gikk altså på et meget overraskende 0-2 tap hjemme for svakt plasserte Pescara i siste hjemmekamp. Fulgte opp med en svak kamp borte mot Udinese søndag (tap 1-3) og Vincenzo Montellas mannskap er i småtrøbbel nå. David Pizarro er fortsatt skadet, ellers er det ikke rapportert om nye skader.

Også Roma kommer fra to strake tap, begge på bortebane. Først halvstygge 1-4 borte mot Napoli for halvannen uke siden og deretter 0-1 mot hjemmesterke Catania i helgen. Roma røk for øvrig ut i kvartfinalen sist sesong (tap 0-3 borte mot Juventus). Trener Zdenek Zeman har tatt med seg denne troppen til Firenze: Balzaretti, Bradley, Burdisso, Castan, De Rossi, Destro, Dodo, Ferrante, Florenzi, Frediani, Goicoechea, Lucca, Marquinhos, Piris, Pjanic, Stekelenburg, Svedkauskas, Tachtsidis, Taddei. Det betyr at spissene Francesco Totti, Pablo Osvaldo og Erik Lamela er med. Denne trioen har alene sørget for 20 seriemål for Roma denne sesongen. For øvrig stiller Roma med sine beste menn.

Vi spiller Fiorentina på oddsen onsdag og vi spiller Fiorentina på 96-rekkeren, men på en ganske så oversiktlig midtukekupong får vi råd til å helgardere på 432-rekkeren. HUB.

7. Rennes - Montpellier
Semifinale i ligacupen. Det spilles ikke returkamp. Rennes ligger på 6. plass i serien med 32 poeng, men det er hele seks poeng opp til Marseille på 3. plass. 3-1-2 på de seks siste seriekampene og totalt variable 5-1-4 på hjemmebane.

Regjerende seriemester Montpellier innledet svakt og var nok svært preget av gruppespillet i Champions League. Nå er det bedring å spore og laget står med 4-0-2 på de seks siste seriekampene. Det går imidlertid fortsatt trått på bortebane og 3-2-5 er svake tall.

Det står faktisk 1-0-2 på de tre siste tilsvarende i serien og hjemmelaget viser ikke toppform om dagen. Vi spekulerer. HUB.

8. Vitoria Guimaraes - Sporting Braga
Kvartfinale i den portugisiske cupen. Hjemmelaget har åpnet det nye året med to poengdelinger i serien, samt 2-0 seier over Naval i Taca Da Liga (en annen cup). Ligger som svært mange andre lag i serien i det midtskikt/nedrykksskikt med sine 17 poeng. Det gir en foreløpig 7. plass, men det er kun fem poeng ned til Gil Vicente på nest siste plass og nedrykk. 2-3-2 på hjemmebane.

Braga innehar 3. plassen på tabellen, men har kanskje ikke like bra lag som de foregående sesongene. Det er ti poeng opp til ledende benfica og sju poeng opp til Porto på 2. plass. Høyst variable 3-1-3 på bortebane, men vant tilsvarende ligamøte 29. september i fjor.

Hjemmelaget gikk til finalen i denne cupen for to sesongen siden (tap 2-6 for Porto i finalen), mens Braga ikke har gjort seg bemerket i det hele tatt i denne cupen de siste sesongene. Ingen tvil om at Braga har den største kapasiteten, men denne kan gå til ekstraomganger. UB.

9. Anderlecht - Gent
Kvartfinale i cupen der det endte 1-1 i første møte. Etter ti strake ligaseire har Anderlecht fått en luke på på åtte poeng ned til Zulte-Waregem på 2. plass. Glitrende 10-1-0 på hjemmebane totalt. Har ikke kommet lenger enn til kvartfinalen i cupen de tre foregående sesongene.

Trond Sollied trente Gent i starten av sesongen, men han måtte overlate roret til Bob Peeters. Nå har han også fått sparken og Victor Fernandez har overtatt. Er faktisk helt nede på 12. plass i serien og har ikke mer enn fire poeng ned til kvalik. Avsluttet høstsesongen med elendige 0-3-7.

Anderlecht er nok gira på litt cupsuksess nå og selv om Gent vant denne cupen i 2009/10 sesongen, er det vanskelig å gå mot meget hjemmesterke Anderlecht onsdag. H.

10. Genk - Zulte Waregem
Kvartfinale i cupen der Genk vant bortemøtet med smått sensasjonelle 5-0. Tirsdag ble altså Brann-kjenningen Kim Ojo klar for Genk, men han er nok ikke klar til denne kampen. De seks øverste lagene i den belgiske serien går til såkalt playoff og åtte serierunder før serien deles er hjemmelaget på den utsatte 5.plassen (har dog fem poeng ned til Mons på 7. plass). Fine 6-3-2 på hjemmebane.

Zulte-Waregem er oppe på en flott 2. plass med sine 44 poeng og har fire poeng ned til Lokeren på 3. plass og får garantert en av playoffplassene. Flotte 7-2-1 på bortebane.

Dette er garantert avgjort all den tid Genk leder 5-0 etter første møte. Dermed blir dette bingo. HUB.

11. Kortrijk - St. Truiden
Kvartfinale i cupen der det endte 0-0 i første møte. Med sju poeng opp til Genk på sjetteplass skal det nesten noe til om Kortrijk får en av playoffplassene blant de beste når kun åtte serierunder gjenstår. Avsluttet høstsesongen med svake 1-1-4 og der er forklaringen på at billetten mister. 4-3-3 er tallene på hjemmebane.

St. Truiden holder til på nest øverste nivå i Belgia (tweede klaase), men er ikke bedre enn på 8. plass der. Svake 4-0-6 på bortebane og det blir ikke opprykk på første forsøk for bortelaget etter at de rykket ned fra toppdivisjonen i fjor.

Stafett er stafett og cup er cup, men dette skal hjemmelaget fikse. H.

12. KV Oostende - Cercle Brügge
Kvartfinale i cupen der bortelaget har en 2-1 ledelse å gå på etter det første møtet. Hjemmelaget er på strak kurs mot opprykk og har fem poengs ledelse til Westerlo når sesongen er mer enn halvspilt. Det har de blant annet etter knallsterke 8-2-0 på hjemmebane. Solide 5-1-0 på de seks siste seriekampene før jul.

Lillebror i Brügge, Cercle Brügge, ligger helt sist i 1. divisjon med sine 14 poeng og har fire poeng opp til sikker plass. Med 0-3-3 på de seks siste seriekampene før jul, er det lite som tyder på at Cercle klarer å overleve.

Topplaget i 2. divisjon mot bunnlaget i 1.divisjon. Det er mye som taler for hjemmeseier her, men uavgjort er neppe langt unna. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.01.2013 19:55
1. Manchester United - West Ham United H
2. Arsenal - Swansea City H B
3. Chelsea - Southampton H
4. Coventry City - Tranmere Rovers U B
5. Barcelona - Malaga H
6. Fiorentina - Roma H
7. Rennes - Montpellier H U B
8. Vitoria Guimaraes - Sporting Braga U B
9. RSC Anderlecht - KAA Gent H
10. KRC Genk - SV Zulte Waregem H U
11. KV Kortrijk - St. Truidense VV H
12. KV Oostende - Cercle Brugge H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.01.2013 19:55
1. Manchester United - West Ham United H
2. Arsenal - Swansea City H B
3. Chelsea - Southampton H
4. Coventry City - Tranmere Rovers U B
5. Barcelona - Malaga H
6. Fiorentina - Roma H U B
7. Rennes - Montpellier H U B
8. Vitoria Guimaraes - Sporting Braga U B
9. RSC Anderlecht - KAA Gent H
10. KRC Genk - SV Zulte Waregem H U B
11. KV Kortrijk - St. Truidense VV H
12. KV Oostende - Cercle Brugge H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken