RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP / Scanpix

Rooney fikk vektsjokk

Sist oppdatert:
- Når jeg står opp dagen etter en kamp, klarer jeg nesten ikke gå, skriver United-spissen i biografien.

Wayne Rooney fikk ikke en plass i Sir Alex Fergusons startoppstilling mot Fulham forrige helg, og da han først kom ut på gressmatta, gikk det ikke lang tid før han fikk knottene til Hugo Rodallegas i låret, og ble satt ut av spill i flere uker.

Ferguson har senere uttalt at han ikke er bekymret for skaden, og at Rooney vil ha godt av å bruke tid i treningsstudio.

- Han var ikke i form, og nå kan han trene seg opp igjen, så sånn sett så bekymrer ikke skaden meg, sa United-sjefen til Daily Mail.

Har Rooney rett og slett blitt for tykk? Det vil i så fall ikke være første gang noen kilo ekstra har sneket seg på spissen.

«Noen få øl for mye»
I biografien My Decade in the Premier League, som gis ut 13. september og som the Mirror har fått sniktittet på, skriver Rooney at han etter ferien for noen år siden, fikk sjokk da han plasserte kroppen på vektskåla.

- Det var første dag tilbake på treningsfeltet i sesongoppkjøringen. Jeg er som de fleste andre gutter: legger på meg i ferien. Når jeg ikke trener på en uke, kan det bli én til en og en halv kilo. Men når jeg kom tilbake til Carrington, fikk jeg sjokk. Vekta fortalte at jeg har lagt på meg mer enn jeg hadde ventet. Over tre kilo!

Ifølge 26-åringen kunne det kanskje dreie seg om «noen få øl for mye».

- Jeg er ikke som Ryan Giggs - bare bein og muskler. Jeg legger på meg ganske lett. Men det har aldri vært et problem. Jeg vet at jeg kan trene det av meg i løpet av en uke eller to, skriver han videre.

- Klubben liker ikke at vi overdriver mat- og drikkeinntaket i sesongoppkjøringen, så når jeg reiser bort, pleier jeg å bruke treningsrommet på hotellet tre ganger i uken. På den måten blir det ikke så tungt å komme seg tilbake på treningsfeltet. Men det er uansett fysisk tøft å komme tilbake etter å ha vært bortreist, uten å ha rørt en ball, og med noen få øl på samvittigheten, forteller Rooney, som innrømmer at spillerne unner seg litt luksus i hverdagen.

- Når det kommer til mat, vet spillerne hva de kan- og ikke kan spise hele året, men vi tillater oss noen utskeielser. Når vi er i sesong, er det ingen fare med take-away fra tid til annen.

- Nok en lekse lært
Rooney husker godt forrige gang Ferguson utelot han fra en kamptropp.

- Vi knuste Wigan 5-0 på Boxing Day, og jeg gikk ut for å spise med noen kompiser og våre bedre halvdeler. Dagen etter ble jeg kalt opp til sjefen. Han fortalte at han ikke var fornøyd og at jeg ikke hadde trent bra nok. Jeg fikk en bot, men det verste var at jeg ikke fikk spille neste kamp, på nyttårsaften, mot Blackburn. Jeg måtte sitte på benken og se oss tape 3-2. Det er verdens verste følelse. Mens jeg så på, følte jeg meg desperat og hjelpeløs, skriver han.

- Jeg har det bra i Manchester United, til tross for nedturene som noen ganger kommer. I de fleste klubber ville man ikke ha stusset over at spillere tok seg en bytur seks dager før kamp, men der skiller Manchester United seg ut. Manageren forlanger en høy standard. Nok en lekse lært.

- Klarer neste ikke gå
I boken skriver Rooney mye om sin fysiske form, og han hinter til at han ikke vil orke rollen som sentral spiss i United i veldig mange år til.

- Som spiss må jeg jobbe hardt hele tiden. Jeg må være skarp, og er avhengig av fysikken for å spille bra. Hvis fysikken ikke er bra, blir det lagt merke til. Det ville vært annerledes dersom jeg var back, for eksempel. Da kunne jeg ha gjemt meg mer. Droppet noen av løpene opp til motsatt banehalvdel. Men som spiss for Manchester United, har du ingen steder å gjemme deg. Jeg må jobbe så hardt jeg kan. Hvis ikke vil manageren ta meg av banen og jeg får ikke spille neste kamp. Det er ikke plass til å mislykkes i Manchester United, skriver den målkåte United-spissen.

- Fysisk sett har jeg fått mye juling. Jeg går i duell med midtbacker på størrelse med en Transformer og får kraftige smeller når jeg faller. Dag inn og dag ut. Jeg er ganske forslått. Når jeg står opp dagen etter en kamp, klarer jeg nesten ikke gå den første halvtimen. Det var ikke sånn da jeg var en guttunge. Jeg husker at jeg etter trening hadde lyst til å spiller mer. Men fotball har satt sine spor på kroppen min. Spillet mitt er avhengig av fart, kraft og intensitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere