Gå til sidens hovedinnhold

Rooney i målorgie

- Dø Rooney, dø, sier Everton-fansen. - Horebukk, skriver avisene. Tirsdag var Wayne Rooney (18) konge av Old Trafford. Les alt om Champions League.

MANCHESTER UNITED-FENERBAHCE 6-2: Det har vært skrevet side opp og side ned om Wayne Rooney. Uten at han hadde sparket borti en eneste ball som Manchester United-spiller.

Slo tilbake
Da han forlot Everton, hadde fansen sprayet «Dø, Rooney, dø» utenfor Goodison Park. Så kom avsløringene om de hyppige besøkene på horehus, og sex med bestemødre kledd i en kattedrakt av gummi.

Alt om Champions League-runden.

Tirsdag var han tilbake, og for en debut! Tre mål, banens ubestridte konge og alt etter å ha vært ute med skade i tre måneder. Det er bare å gjøre seg klar for Rooney-mania. Også i norsk presse.

- Han blir en legende, sa Peter Schmeichel da overgangen var i orden.

- Et kupp, sa Sven-Göran Eriksson da United betalte 370 millioner for 18-åringen.

Du verden så rett de hadde.

Det eneste han kan trekkes for, var starten. Kanskje litt overtent, og litt rusten, satte han den første sjansen over for åpent hold. Så løsnet det.

Tre kjappe
Først smalt han inn 2-0 etter en nydelig gjennombruddspasning av Ruud van Nistelrooy. Så dunket han inn 3-0 fra 20 meter med en knallhard markkryper. Så, rett etter at Fenerbahce hadde redusert og fått et håp, knallet han et frispark i mål fra 17 meter. Trippel-Rooney. Og det i løpet av 37 minutter.

Nå kan United-fansen i hvert fall glemme David Beckham.

Og bare for å ha sagt det - den eneste som har scoret mer enn tre mål i sin Champions League-debut - det er legenden Marco van Basten. Nederlenderen scoret alle fire da AC Milan slo IFK Gøteborg for 12 år siden.

Manchester United hadde full kontroll kampen gjennom. Tyrkerne yppet seg i 2. omgang, og kunne scoret mer enn to mål. Manchester United slo imidlertid knallhardt tilbake hver gang, og mål av Ruud van Nistelrooy og David Bellion punkterte kampen.

Ryan Giggs roet United-nervene da han ga laget 1-0 allerede etter sju minutter.

Troen tilbake
Etter en litt treg sesongstart, ser United nå ut til å ha funnet formen. Seier over Liverpool. Seier over Tottenham. Og seier mot Fenerbahce. Og Wayne Rooney på plass.

For et par uker siden avskrev nesten United-fans selv triumf i Premier League i år. Men etter oppvisningen tirsdag virker ikke lenger sju poeng frem til Arsenal så veldig langt.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot