Rooney kan få spissrollen tilbake

Wayne Rooney. FOTO: NTB scanpix

Wayne Rooney. FOTO: NTB scanpix Foto: John Walton (Pa Photos)

Har måttet ofre favorittplassen i store deler av sesongen.

Wayne Rooney har spilt på midtbanen stort sett hele sesongen, men uten å være i nærheten av sitt beste. Manchester United-manager Louis van Gaal sier han kan bli flyttet fram på banen igjen.

Mens Robin van Persie, Radamel Falcao og James Wilson har kjempet om spissplassene, har Rooney bekledd rollen som sentral midtbanespiller.

Der har superstjernen variert kraftig i prestasjonene, og etter det uavgjorte resultatet mot West Ham begynte engelsk presse å stille spørsmål ved van Gaals disposisjoner.

Burnley neste

Falcao og van Persie ser ut til å være over toppen, mens Wilson fortsatt er urutinert. Da mener mange det er dumt å ha Rooney på midtbanen mens Ander Herrera sliter benken.

– Det spørs på omstendighetene. Om vi er fornøyde, om han er fornøyd, om det gagner laget. Det kan endre seg hver uke, sier van Gaal ifølge Manchester Evening News.

Onsdag møter United Burnley på hjemmebane, og van Gaal avviser ikke at Rooney kan komme til å spille spiss i den kampen eller i framtiden.

– Det kommer an på hva jeg bestemmer meg for, og det har jeg ikke gjort ennå. Det er et spørsmål for framtiden, så dere får vente og se, sier han.

Måltørke

Rooney har åtte ligamål denne sesongen, men er målløs siden 2. juledag. Det er stjernens lengste periode i United siden han gikk fra desember i 2005 til februar i 2006 uten nettkjenning.

– Når han spiller på midtbanen, vet vi at han ikke kommer like mye i scoringsposisjon, sier van Gaal.

Rooney startet sesongen som spiss, men i september sa van Gaal at han ikke var fornøyd med bidraget i den posisjonen. Siden da har kapteinen stort sett spilt på midtbanen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.