Det ble en svært skuffende avslutning på sesongen for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United som endte på en 6. plass i Premier League etter en rekke svake resultater på våren.

Mange er nå spente på hvordan United skal klare å komme seg tilbake igjen til toppen.

Tidligere United-spiller Rooney forteller nå i sin egen podcast hva han tror blir viktig for at klubben skal kunne kjempe om trofeer under Solskjærs ledelse i årene som kommer.

- Da Ole kom inn så gjorde han en fantastisk jobb og man kunne se at spillerne fikk litt frihet og at de likte det. Men så plutselig endret det seg. Jeg vet ikke om det er på grunn av at spillere ble koblet til andre lag eller om de sluttet å jobbe. Jeg tror ikke det er det som skjedde, men på en eller annen måte sluttet de å prestere i de 7-8 siste kampene, noe som kostet dem, forteller Rooney ifølge The Guardian.

- Jeg tror at spillerne trenger å frykte noen. De trenger å frykte Ole Gunnar. De trenger å frykte Michael Carrick. De må respektere dem, men også frykte dem, sier Rooney.

Nettavisen Pluss: Quiz: Kjenner du igjen fotballspillerne?

Skeptisk til mange av dagens spillere

Engelskmannen som riktignok selv har havnet i flere skandaler i løpet av sin karriere i Premier League går samtidig hardt ut mot dagens spillere.

- Nå har man sosiale medier. Det finnes nå spillere som etter å ha tapt en kamp legger ut noe i sosiale medier om deres nye kleskolleksjon, aftershave eller hva det nå enn er de legger ut. Det synes jeg er bemerkelsesverdig, sier Rooney.

- Når fans konfronterer dem med dette så skylder de bare på en markedsansvarlig, forteller spissen.

Det mener han blir for enkelt og reflekterer holdningene til mange av spillerne.

- Disse spillerne finner som regel alltid noen å gjemme seg bak, enten det er på sosiale medier eller på banen, sier Rooney.

Han innrømmer også at han synes det har vært vanskelig å se sin gamle klubb slite som de har gjort mot slutten av denne sesongen.

Blir endringer

Det er knyttet stor spenning til hva Solskjær og United-ledelsen akter å gjøre for å få til en opptur neste sesong.

Nordmannen har allerede bekreftet at det blir endringer i spillestallen og det ventes at klubben vil investere nye millioner for å løfte laget.

Samtidig ryktes også flere av United-spillerne å være på vei bort.

Ander Herrera er allerede ferdig i klubben, men det ventes at han kan få følge av flere av sine lagkamerater. Alexis Sanchez er blant dem som engelske medier hevder fort kan forsvinne i løpet av sommeren.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner