Gå til sidens hovedinnhold

Rooney satt Beckham i skyggen

Manchester Uniteds superspiss er ustoppelig om dagen.

AC MILAN - MANCHESTER UNITED 2-3:

For ti år siden var David Beckham gullgutten til Manchester United. Midtbanemannen var stort sett i oppmerksomhetens sentrum uansett hva han foretok seg i den røde drakten, og fotballfans både elsket og hatet den stilsikre engelskmannen.

I 2003 forlot han imidlertid moderklubben til fordel for Real Madrid, og tirsdag møtte han gamleklubben for første gang siden overgangen, nå som AC Milan-spiller. Men bare for å bli satt totalt i skyggen av en annen gullgutt, nemlig Wayne Rooney.

Spissen, som har vært i kanonform denne sesongen, stjal det meste av oppmerksomhet i andre omgang av oppgjøret i Milano. To ganger fant han nettmaskene i løpet av de siste 45 minuttene, og dermed sørget han for at Premier League-klubben har et ypperlig utgangspunkt før returoppgjøret på Old Trafford.

- Han var strålende
Rooney følgende å si om møtet med Beckham.

- Det er tydelig at han har kvaliteter. Han har erfaring, er god på dødballer, og er alt i alt en stor spiller, sier Rooney til Sky Sports.

Sir Alex Ferguson var på sin side mest opptatt av å snakke om Rooney, og det han mente var nok en utrolig kamp av spissen.

- Den viktigste forskjellen mellom første og andre omgang var at vi brukte ballen og Rooney bedre. Jeg følte det på meg at han kom til å avgjøre dette, og han var strålende, sier Ferguson.

Til tross for tapet var David Beckham i brukbart humør etter kampen, og synes det var en fin opplevelse å møte United.

- Det var greit. Jeg satte pris på det. Fansen var snille med meg, og det er alltid stort å spille foran en fullsatt stadion, sier han.

Sjokkerte United
Det var imidlertid vertene som åpnet best.

Det skulle nemlig ikke gå mange minuttene før det smalt i Milano. Allerede etter tre minutters spill lå ballen i nettmaskene. David Beckham lempet et frispark inn i feltet, og en spektakulær klarering fra Patrice Evra havnet rett i beina på Ronaldinho.

Brassen klinte til med høyrefoten, og ballen gikk via en United-spiller og inn bak en utspilt Edwin van der Sar i gjestenes bur.

Og det var en strålende opplagt Ronaldinho som hadde entret San Siro tirsdag. Den tidligere Barca-spilleren har ikke vært like stabil i prestasjonene de siste sesongene som på midten av 2000-tallet, men etter 19 minutter skapte han på ny farligheter.

29-åringen snappet opp en elendig feilpasning, og stormet mot mål. Like utenfor 16-meteren ble han lagt i bakken etter å ha fintet bort Rio Ferdinand, men dommeren valgte å vinke spillet videre, uten og verken vurdere frispark eller gult kort for filming.

Effektive United
Milan så alt i alt svært solide ut i løpet av de første 45 minuttene, mens gjestene fra England ikke var spesielt imponerende. Wayne Rooney var ganske usynlig, og foran Milan-målet skjedde det forholdsvis lite. Det vil si, helt til klokken viste 36 minutter.

Ut av nesten ingenting, traff et innlegg fra Darren Fletcher ute ved dødlinjen Paul Scholes inne foran mål. Veteranen bommet først med høyreslegga, men er heldig da ballen spretter via stamfoten, og forbi Dida og ned i hjørnet til 1-1.

På tampen av første omgang lå det også an til litt Beckham-magi i Milano. Hjemmelaget hadde fått frispark på rundt 20 meters hold, og den tidligere United-helten gjorde seg klar. Men mens Sir Alex Ferguson holdt pusten, traff ikke Beckham skikkelig, og ballen gikk over mål. Dermed var lagene like langt til pause.

Tigersprang
Etter hvilen gikk United rett i angrep. Nani, som har vært svært positiv de siste kampene ute på vingen, fant Darren Fletcher med et innlegg, men skotten klarte ikke å få pannen på ballen.

Like etter var det i stedet unggutten Alexandre Pato som skulle få en kjempesjanse. Brassen fikk ballen servert fra venstre og hadde god tid til å stille inn sikte. Blink ble det imidlertid ikke.

Vertene fortsatte likevel å presse, og denne gangen var det Andrea Pirlo sin tur til å prøve seg. Eleganten slo et frispark fra langt hold knallhardt mot krysset, og bare et tigersprang fra Edwin van der Sar sto i veien for en herlig scoring fra vertene.

Og United-keeperen hadde mer å by på. I det 61. minutt fikk Ronaldinho ballen på hjørnet av 16-meteren, og forsøkte seg på et velplassert skudd nede ved stolperota. Van der Sar var imidlertid nok en gang med på notene og fikk avverget.

Rooney-show
Hjemmelaget så ut til å være i ferd med å dra det lengste strået, men så dukket altså Rooney opp to ganger. Først headet han et glimrende innlegg fra Antonio Valencia forbi Dida, og bare noen minutter senere brukte han på ny hode for å sette inn 3-1 til gjestene. Darren Fletcher var nest sist på den andre scoringen.

Dermed hjalp det lite at Clarence Seedorf utlignet for Milan på tampen. Ronaldinho fant nederlenderen med en god pasning, og veteranen satte ballen i nettet med et lurt hælspark.

På overtid ble for øvrig Michael Carrick utvist etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort for kvelden.

Øvrige resultater tirsdag
Lyon - Real Madrid (1-0 SLUTT)
Stade de Gerland
1-0: Jean II Makoun (47')

Stoke - Manchester City (1-1 SLUTT)
Britannia Stadium
1-0: Glenn Whelan (72')
1-1: Gareth Barry (86')
Utvist: Abdelauye Diagne-Faye (53')

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her