Gå til sidens hovedinnhold

Rooney tilbake med scoring

Og straffemiss.

MANCHESTER UNITED - WEST HAM 1-0:

Wayne Rooney har vært borte fra Manchester United-laget en periode på grunn av skade og dødsfall i familien til kona, men viste at han er tilbake onsdag.

United møtte West Ham til omspillskamp i FA-cupen og Rooney brukte ni minutter på å dytte ballen i mål.

Etter pause fikk spissen en gylden mulighet til å sette sitt andre for kvelden da vertene fikk straffespark, men denne gangen maktet ikke Rooney å finne nettet.

- En stor kveld
Den tidlige scoringen til liverpoolgutten var likevel nok til å sikre United avansement. På en kveld da Robin van Persie ble hvilt, viste Rooney seg avgjørende.

- I FA-cupen kan alt skje og vi er fornøyd med å være videre. Noen spillere er på vei tilbake fra skade, neo som er vanskelig, men de gjorde det bra, sier Ryan Giggs til BBC.

- West Ham presset oss i andre omgang, men da Michael Carrick og Paul Scholes kom på ble det bedre. Dette var en stor fotballkveld, sier veteranen.

Giggs er imidlertid usikker på framtiden.

- Jeg vet ikke om jeg har ett år til i meg. jeg trives godt med fotballen nå, så får vi se hva som skjer, avslutter han.

United styrte
Allerede etter ni minutter var altså spissen på plass og skled hjemmelaget opp i ledelsen.

Brassen Anderson var også tilbake på banen og slo en flott pasning til Javier Hernandez. Han la videre til Rooney, som var der han skulle være og ordnet 1-0-ledelse.

Rooney var også farlig frampå senere i omgangen, da han fikk litt plass og knallet til. West Ham-keeper Jussi Jääskeläinen vartet imidlertid opp med en god redning.

Nani skapte også ett og annet ute på kanten, og bare en god Dan Potts hindret scoring da et innlegg på vei mot Chris Smalling ble klarert av West Ham-backen.

West Ham hadde også perioder med brukbart spill, men klarte ikke å utfordre United inne i boksen, og vertenes forsvar kunne stort sett klarere det som kom av farligheter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Da lagene gikk til pause på Old Trafford var det fortsatt 1-0 til Manchester United.

Misset straffe
I andre omgang kom gjestene fra London mer med og tilegnet seg periodevis et initiativ på Old Trafford, men det var fortsatt United som skapte de største sjansene.

Javier Hernandez var som vanlig en trussel på topp, og den lille meksikaneren fikk et par brukbare sjanser etter pause.

Da Ryan Giggs ble lagt i bakken inne i feltet ante imidlertid hjemmefansen at kampen skulle bli avgjort. Wayne Rooney tok ansvar, men misset fra krittmerket.

Giggs hadde for øvrig en strålende kamp for vertene, og mot slutten av kampen fant han Hernandez. Spissen satte ballen i mål, men sto i offside.

Flere mål ble det aldri og United er dermed videre i FA-cupen. I neste runde venter Fulham.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken