*Nettavisen* Sport.

Rooney ute i tre uker

Foto: AP/Scanpix

Angriperen må belage seg på en fotballpause.

15.01.09 07:26

MANCHESTER UNITED - WIGAN 1-0:

Onsdag kom Wigan på besøk til Old Trafford for å møte et gulljaktende Manchester United. Med seier i sine to hengekamper vil United passere Liverpool på toppen av tabellen.

Mot Wigan ble det første hinderet passert ganske greit. Wayne Rooney sørget for at alle tre poengene ble igjen i Manchester da han scoret på et herlig innlegg fra Cristiano Ronaldo etter kun 50 sekunder.

Skadeproblemer
Men det kan ha blitt dyrebart for Rooney. Angriperen pådro seg en strekk i låret og hinket av til trampeklapp fra et samlet hjemmepublikum etter kun seks minutters spill.

- Han blir borte i opptil tre uker, sa Alex Ferguson etter kampen.

Men det var ikke den eneste skaden skotten bekymret seg om.

- Carlos Tevez haltet seg gjennom hele andre omgangen, mens Johnny Evans haltet gjennom hele kampen.

Gigantsjanse
Ferguson ble imponert over WIgan.

- Wigan er det klart beste laget som har vært på besøk her så langt i år. Det var en utrolig oppvisning. Vi måtte virkelig kjempe for de tre poengene.

At det ikke sto 2-0 etter 25 minutter er et under. Carlos Tévez rundet Wigans keeper, men spilte ballen for langt foran seg og det endte i ingenting.

I 2.-omgang måtte Wigan høyere opp på banen for å ta med seg ett poeng hjem fra Manchester. Det likte tydeligvis Ronaldo godt. Portugiseren viste at stormformen er på vei og vartet opp med flere flotte dribletakter til Old Traffords store glede.

Nærmer seg rivalen
Wigan på sin side hadde lite å tilby. Deres første sjanse kom i det 80. minutt da Antonio Valencia dundret til fra 16 meter, men ballen snek seg så vidt over Edwin van der Sars mål.

Få minutter senere var Dimitar Berbatov nære på å sette spikeren i kista, men bulgarernes avslutning gikk like utenfor. Dermed endte det 1-0, og United befinner seg nå kun to poeng bak Liverpool på tetplass. Med full pott mot Bolton lørdag, inntar Sir Alex Fergusons gutter tetplassen i Premier League.

Med dagens 1-0-seier har United nå spilt ni kamper i Premier League uten å slippe inn mål. For å finne forrige gang «de røde djevlene» slapp inn mål feil må vi helt tilbake 8. november.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.