*Nettavisen* Sport.

Rooney utestengt i tre kamper

Manchester United må klare seg uten stjerneskuddet Wayne Rooney og midtbaneveteranen Paul Scholes i tre kamper i Premier League.

15.08.06 19:36

Duoen ble begge utvist i vennskapskampen mot Porto i Amsterdam 4. august. Tirsdag tapte de ankesaken, og blir dermed utestengt i tre av Manchester Uniteds fire første kamper i Premier League, melder BBC.

Får spille mot Fulham
Utestengelsen starter 23. august, noe som betyr at Rooney og Scholes kan spille helgens serieåpning mot Fulham. Men United-stjernene må se møtene med Charlton (b), Watford (b) og Tottenham (h) fra tribunen.

- Utestengelsen trer i kraft fra 23. august, det vil si 14 dager etter at FA mottok kamprapporten fra det nederlandske fotballforbundet, sier Det engelske fotballforbundet (FA) i en pressemelding.

- Rooney og Scholes blir straffet for henholdsvis voldelig oppførsel og svært farlig spill, opplyser FA.

Rasende Ferguson
Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson reagerte kraftig på de røde kortene Rooney og Scholes pådro seg mot Porto, og var sikker på duoen skulle slippe unna ytterligere straff. Men slik gikk det ikke.

- Det er en latterlig dommeravgjørelse. All normal oppførsel og rettferdighet tilsier at det ikke blir noen videre reaksjon, raste Ferguson etter kampen.

Etter at den endelige straffen ble avgjort tirsdag kveld, opplyser Manchester United at de ikke vil kommentere saken ytterligere.

Skuffet Rooney
Rooney selv sa følgende til pressen etter det røde korten han fikk mot Porto:

- Jeg ble svært skuffet over det røde kortet. Spesielt om du ser video av episoden. Jeg så kun på ballen, og det var lite kontakt mellom meg og motstanderen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.