I etterkant av den målløse kampen mellom England og Skottland i EM, virket hjemmefansen på Wembley alt annet enn imponert. Mange valgte å bue og pipe mot de engelske spillerne da de forlot banen etter forestillingen mot skottene.

Tidligere landslagsspiller Wayne Rooney var blant dem som var på tribunen til denne kampen, men 35-åringen likte ikke den oppførselen han fikk se av fansen.

I sin spalte for storavisen The Times ønsker han nå å minne folk på at slik negativitet fører lite med seg. Han husker det godt fra den tiden han selv spilte for England.

- Folk rundt oss på tribunen buet mot laget. Det minner meg om da jeg selv spilte for landslaget. Vi ble hånet ved flere anledninger. Jeg kan si at det aldri førte til at noen spilte bedre individuelt og det hjalp heller ikke laget, skriver Rooney.

LES OGSÅ: Ferdinand skeptisk til United-ryktene: - Veldig vanskelig

- Jeg var på denne kampen med de to eldste guttene mine. VI så at England spilte uavgjort mot Skottland og klappet da spillerne gikk av banen, skriver Rooney.

- Fortjente det ikke

Rooney var selv landslagsspiller i rundt 15 år for England. Han spilte 120 kamper med flagget på brystet og satte inn 53 mål i perioden 2003 til 2018.

Liverpool-gutten var bare tenåring da han kom inn på landslaget og ønsker nå å minne om at det også er mange unge spillere i dagens England-tropp.

- Gareth Southgate og hans menn fortjente ikke å bli buet ut fredag kveld. Jeg vet 100 prosent at både han og spillerne gir alt for at England skal gjøre det bra. Disse spillerne er unge og jeg vet selv hvor vanskelig det kan være, skriver Rooney.

LES OGSÅ: Det Ronaldo gjør her vekker oppsikt. Stjernen reagerte med forakt i stemmen

- Jeg tror at vi som nasjon og England-supportere må stille oss bak spillerne.

England fikk en god start på EM-turneringen da Raheem Sterling fikset 1-0-seier mot Kroatia i første kamp. Etter uavgjort mot skottene, står England med fire poeng.

Southgate: - Vi trenger støtte

Landslagstrener Southgate fikk også med seg stemningen på tribunen etter matchen mot Skottland og har i etterkant kommet med en bønn til de engelske supporterne.

- Vi vet at vi ikke kom opp på det nivået som var ønskelig og nødvendig, men vi må bare akseptere det som skjer. Som manager forstår jeg det. Men det vi trenger å gjøre nå, er å støtte spillerne. De unge spillerne trenger alles støtte, sier Southgate.

LES OGSÅ: Jamal (18) forbløffet allerede som sjuåring: - Har aldri sett noe slik

- De kommer til å slå tilbake, men vi trenger at alle støtter dem. Fansen vår forventer at vi skal spille bra og vinne. Og det er helt fint om de ønsker å kritisere meg som manager, men min jobb er å beskytte spillerne, sier landslagstreneren.

I siste gruppekamp venter Tsjekkia for England. Anført av Patrick Schick har tsjekkerne gjort det bra så langt og står med fire poeng, akkurat som England.

- Fansen kan selvsagt reagere som de vil. Vi var skuffet over vår egen prestasjon. Det var forventet at vi skulle slå Skottland. Fansen er frustrert over det og til syvende og sist så må vi også lære av det og håndtere det, mener England-sjefen.