RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rooneys bror til New York Red Bulls

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg vil bygge min egen karriere, sier John Rooney.

Major League Soccer-klubben New York Red Bulls har fått mye oppmerksomhet i norsk presse de siste månedene. Den amerikanske klubben, der Erik Solér er sportsdirektør, har signert spillere som Thierry Henry, Rafael Marquez og Juan Pablo Angel. Også den tidligere Odd-, Roseborg- og Brann-spilleren Jan Gunnar Solli skal spiller for Red Bulls kommende sesong. I tillegg er norske Jan Halvor Halvorsen ansatt som assistenttrener i klubben.

Les også: - Ville kjøpe meg for 25 millioner
Les også: Nordmann skal trene Thierry Henry

Nå har Solér fått til nok en god avtale for New Yorkerne. Rooney er nemlig på vei over dammen.

Imponerte på Super Draft
John Rooney, riktig nok. Ikke Wayne Rooney.

Manchester United-spissens yngre bror har signert for klubben. 20-åringen imponerte stort i MLS Super Draft og ble den sjuende spilleren Red Bulls valgte ut. Super Draft er en ordning som gir de amerikanske klubbene mulighet til å velge seg ut unge talenter.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få spille for New York Red Bulls. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Rooney, ifølge dailymail.co.uk.

- Det er den best kjente MLS-klubben i England. Ligaen er fantastisk, alle har hørt om den, og Red Bulls er en stor klubb. Jeg ante ikke at de kom til å velge meg.

- Ekstra forventningspress på grunn av storebroren
Rooney, som trente med Seattle og Portland forrige sommer, har spilt for juniorlaget til Everton og senere League Two-klubben Macclesfield. Siden 2008 har spilleren med den verdenskjente storebroren vært på banen 46 ganger.

- Vi vet hvordan det er for han å spille i en lavere divisjon i England. Vi tror vi kan bidra til hans utvikling, sier Erik Solér.

- Det er ikke lett for noen å ha en storebror som han har. Det blir ekstra forventningspress. Det faktum at han turte å komme hit for å vise seg fram sier litt om hvordan spiller han er.

- Det er litt av greia med at jeg kommer hit. Jeg vil bygge min egen karriere, avslutter Rooney, som kan få sin debut 19. mars, når MLS-sesongen starter.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere