Kevin De Bruyne fikk kun ni kamper totalt for Chelsea, mens Mohamed Salah kom på banen i 19 kamper under tiden i den blå Premier League-klubben. Siden de forlot Stamford Bridge har begge etablert seg som to av fotballens store superstjerner.

Salah har stor suksess i Liverpool og bøtter inn mål for klubben, mens De Bruyne har vært instrumental i Josep Guardiolas Manchester City i mange sesonger nå.

De var begge regnet som store talenter da de kom til Chelsea i henholdsvis 2012 (De Bruyne) og 2013 (Salah), men de fikk aldri noe gjennombrudd i klubben.

- Det var Mourinho

Tidligere Chelsea-spiller og -trener Eddie Newton avslører nå at tidligere manager José Mourinho er mye av grunnen til at de to spillerne ikke fikk tillit der.

LES OGSÅ: Benjamin Mendy nektes løslatelse mot kausjon

- Det handlet ikke om talentet deres. Det var en personlig klinsj med José Mourinho. Jeg synes rett og slett ikke det fungerte på det tidspunktet, sier han til Goal.

- Begge var mer enn gode nok allerede da, men manageren hadde ikke sansen for dem, så de hadde egentlig aldri en sjanse i Chelsea, sier Newton videre.

Salah ble etter hvert sendt videre på lån til italienske Fiorentina og Roma, før sistnevnte klubb hentet ham permanent i 2015. I hovedstadsklubben begynte Salah for alvor å vise de kvalitetene han er så kjent for i Liverpool i dag.

LES OGSÅ: Thorstvedt fnyser av teori om Salah: - Blir for voldsomt å tenke det

Når det gjelder De Bruyne ble han først lånt ut til Werder Bremen, før han ble solgt permanent til Wolfsburg i januar 2014. I den tyske klubben etablerte han seg som en assistkonge og City brukte store penger på å hente ham tilbake til balløya.

- De endret livet mitt

De Bruyne har tidligere fortalt at han fikk inntrykk av at Mourinho hadde planer for ham i Chelsea, men forsto raskt at det ikke ville føre fram til noe.

LES OGSÅ: Klopps svar om Liverpool-flopp vil gi fansen hakeslepp

- Mourinho sendte meg en melding. Han skrev jeg skulle bli i Chelsea og at jeg var en del av laget hans. Da tenkte jeg supert. I desember ble jeg kalt inn på kontoret hans. Det var en opplevelse som endret livet mitt, har De Bruyne fortalt til Player Tribunal.

- Han hadde noen papirer foran seg og sa: «Én assist. Null scoringer». Det tok meg et minutt før jeg skjønte hva som var i ferd med å skje. Så leste han opp statistikken til spillerne som Oscar, Willian, André Schürrle og Juan Mata. Dette var spillere som hadde spilt 15-20 kamper. Jeg hadde bare spilt tre. Det måtte jo være annerledes?

Mourinho har selv fortalt en litt annen versjon av begivenhetene.

LES OGSÅ: Har offentliggjort meldinger som avslører Liverpools bud på stjernen

- Han imponerte meg så mye at jeg ville ha ham der. Han fikk starte i sesongens første Premier League-kamp mot Hull. I den andre kampen spilte vi borte på Old Trafford og etter det kom han til meg og sa at han vil spille hvert eneste minutt. Han la press på meg, har portugiseren uttalt til Talksport.

- Han ville bort, han ville til Tyskland, der han hadde hatt det så bra. Han tok selv avgjørelsen om å dra. Det har jo fungert bra for ham, sa Mourinho.

- Lukaku var ikke klar

En annen spiller som også slet med å etablere seg i Chelsea var Romelu Lukaku. Spissen returnerte imidlertid til klubben i sommerens overgangsvindu.

LES OGSÅ: ESPN-profil med klar melding til Solskjær: - Slutt, du er ikke Mourinho

Kraftkaren ble hentet til Chelsea fra Anderlecht første gang i 2011, men etter låneopphold i WBA og Everton, gikk han permanent til sistnevnte i 2014.

Han har senere spilt for Manchester United og Inter.

- Lukaku var ikke klar på den tiden. Jeg bryr meg ikke om hva andre mener om den saken, sier Newton.

- Han var ikke klar til å være førstevalget i Chelsea. Han var ikke god nok til å gjøre den jobben like godt som Didier Drogba. Han ble alltid sammenlignet med Didier og det var urettferdig på det tidspunktet, mener den tidligere Chelsea-ansatte.