Se hele episoden av «Eliteserien: Silly Season» under, eller som podkast under «Sesongkortet»:

Fredag møttes representanter for Tromsø og Hammarby på Gardermoen for å forhandle ytterligere om en overgang for Tromsøs lille teknikker August Mikkelsen (22) .

Etter at Nettavisen avslørte Stockholm-klubbens ønske om å sikre seg Mikkelsen i starten av januar, har det gått slag i slag i forhandlingene mellom klubbene.

Men fortsatt har ikke alle detaljer falt på plass i avtalen som kommer til å være verdt rett i overkant av 20 millioner kroner.

– Nei, vi er ikke enige ennå. Vi møttes på fredag og hadde et hyggelig møte, og fikk kommet oss litt nærmere. Vi er ikke enige helt enda, men vi er mye nærmere enn vi har vært før, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i «Eliteserien: Silly Season» mandag formiddag.

Han innrømmer imidlertid at det er stor sannsynlighet og et spørsmål om tid før Mikkelsen er tapt for klubben.

– Ja, vi er vel på et detaljnivå, det er helt riktig. Og så er det selvfølgelig en del rundt hans ting som også må på plass. At han kjenner at det er ordentlig det han har lyst til og det opplever jeg at det har vært. Vi får se, det skal være mulig å komme i mål.

Se episoden med Kræmer-Andressen her!

– En av de største overgangene til Tromsø gjennom tidene

Kræmer-Andressen forklarer at de nå diskuterer med den svenske klubben.

Penger er åpenbart et sentralt tema i samtalene.

– Summer og hva disse er knyttet opp mot. Bonuser og de tingene er det mest av alt forhandles om her. Vi tok de litt større tingene på fredag (da klubbene møttes på Gardermoen), avslører sportssjefen.

Han vil ikke anslå når klubbene vil bli helt enige, men sier med et smil at det ikke trenger å ta altfor lang tid, så lenge Hammarby gir det Tromsø vil ha.

– Det er vel en av de største overgangene til Tromsø gjennom tidene, selv om det har vært noen veldig store tidligere også. Dette er fortsatt en av de aller største, sier Kræmer-Andressen.

Nettavisen er kjent med at også Bodø/Glimt har vært svært interessert i Mikkelsens tjenester.

TIL-sjefen sier at klubben ønsket at Mikkelsen skulle gå ut av Norge, og legger ikke skjul på at det er godt å slippe å selge til naboen i nord.

– Det gjorde alt litt lettere at August også ville det. Det er kanskje greit at han i hvert fall ikke tok på seg en gul drakt, sier han humrende.

Etter en god 2022-sesong som endte med 7. plass i Eliteserien for Tromsø, er Alfheim-klubben nå i ferd med å miste sin tredje nøkkelspiller. Eric Kitolano (Molde) og Warren Kamanzi (Toulouse) har allerede forsvunnet ut portene. Selv om viktige brikker er borte virker det ikke å være noe panikk på klubbkontorene av den grunn.

– Dette er egentlig en ganske stor del av vår strategi. Vi ønsker å utvikle spillere videre her og tjene gode penger på å selge de videre. Vi ønsker også at de skal være her og gjøre det bra. Men det er ikke noe overraskende for oss at det skjer nå. Vi har planlagt det i lengre tid og prøvd å gjøre oss så sterke som mulig selv om disse salgene blir gjennomført.

– Kitolano sine målpoeng betyr mye og Warren og Mikkelsen sine kvaliteter er noe vi vil mangle, men dette er måten vi jobber etter og vi må nå la nye spillere blomstre og utvikle seg. Vi har flere på gang bak og vi har fått inn noen nye spennende spillere. Vi har veldig tro på at vi skal bygge et godt Tromsø-lag fremover selv om noen spillere går bort for veldig mye penger.

Oppsving i norsk fotball

Flere store overganger har allerede materialisert seg ut av norsk fotball denne vinteren. David Fofana og Casper Tengstedt har satt en ny økonomisk standard og nå er Tromsø i ferd med å realisere en ny god avtale i norsk målestokk.

– Det er i utgangspunktet er mest positivt at det kommer mer penger inn i norsk fotball. Så må man håpe på at det også drypper enda mer ned på klubber som oss. Ikke at vi primært først og fremst ønsker å selge internt i Norge, vi ønsker å få de ut av landet, sier han og påpeker at norsk fotball er på et utrolig oppsving om dagen

En spiller Tromsø nå har stor tro på er unggutten Runar Norheim. Klubben håper han er blant de som kan ta opp arven etter de som er på vei ut

– Vi har veldig tro på at Runar tar store steg hos oss. Spiller han mye Eliteserien i år og gjør det bra som 2005-gutt, så vil jeg bli veldig overrasket om ikke større klubber synes han er interessant.