MARBELLA (Nettavisen): Midtstopperen var meget god for Viking sist sesong, og mange forventet at den slovenske midtstopperen ville bli solgt i vinter.

Nettavisen har tidligere skrevet at blant andre MLS-klubben Cincinnati ønsket å hente Brekalo i vinter, uten at Viking ønsket å selge ham.

Nå er overgangsvinduene i Europa, med noen få unntak, stengt fram til sommeren – og Brekalo er klar for en ny sesong i Eliteserien.

Sloveneren møter Nettavisen på lagets treningsleir i Marbella, og legger ikke skjul på at han tidligere i oppkjøringen var skuffet over at klubben ikke ville gå i forhandlinger med andre klubber om ham.

– I starten var det ikke så mye kommunikasjon, og jeg var sint på grunn av det. Men nå går det mer begge veier. Jeg setter pris på klubben, og de setter pris på meg, så nå er det greit, sier han åpenhjertig og fortsetter.

– Men i begynnelsen av oppkjøringen var det ikke bra. På det tidspunktet var hodet mitt et annet sted, men nå er jeg veldig fokusert.

Vil ikke selge

Landslagsspilleren, som blant annet spilte en kjempekamp og temmet Erling Braut Haaland mot Norge i Nations League i 2022, har kontrakt ut 2024 etter å ha kommet fra NK Bravo i 2021.

Han forteller at han ikke kjente den norske ligaen da han kom til Stavanger-klubben, og at planen klubben la fram da han signerte var at han skulle være der i kort tid før han skulle bli solgt videre.

Til Stavanger Aftenblad har han tidligere uttalt at 15–18 millioner bør være nok til at han blir solgt, og overfor Nettavisen bekrefter han at det kom bud på ham tidligere i vinter.

– Det var en av grunnene til at jeg valgte Viking. Fordi de sa at de skulle hjelpe å utvikle meg, at det var på kort basis og at de ikke ville stå i veien for en overgang. Jeg synes jeg har gjort en god jobb, og om det riktige tilbudet kommer, vil jeg være takknemlig om Viking lar meg gå.

– Føler du Viking har brutt et løfte ved ikke å la deg gå i vinter?

– Jeg vet ikke, for når sant skal sies har tre eller fire spillere blitt solgt, og de var i tillegg yngre enn meg. Så på et tidspunkt var jeg skuffet og følte meg kanskje litt låst, for det var ikke en avgjørelse vi gjorde sammen som klubb, spiller og agent. De bestemte bare at de ikke vil høre på bud som kommer inn, og at de ikke vil selge meg. Det var jeg skuffet over.

Sportsdirektør Erik Nevland uttalte til Stavanger Aftenblad så sent som i januar at de ikke har noen planer om å selge Brekalo, og at de ønsker han skal være med å bidra til å gjenreise laget etter en skuffende 11.-plass sist sesong.

Klubben har det siste året solgt både Veton Berisha, Joe Bell og Sebastian Sebulonsen for store summer. Det gjør at de er i en økonomisk situasjon hvor de ikke er avhengig av å selge flere. I januar ble også Daniel Karlsbakk solgt til Heerenveen for over 30 millioner kroner.

– Nå er jeg fokusert på å være her fram til sommeren, og forhåpentligvis blir jeg solgt i sommer. Men inntil videre er jeg her, og jeg er fokusert på å være i Viking, bedyrer Brekalo.

Har fått tilbud om ny kontrakt

Overfor Nettavisen røper han at klubben har tilbudt ham en ny kontrakt, uten at det har blitt enighet.

– Det som er greia er at jeg blir eldre og hvis jeg ønsker å oppnå mine mål og ambisjoner, har jeg ikke råd til å bli på nivået jeg er nå i ett-to år til.

Han forteller at kontraktsforslaget tidligere i vinter i hans bok ikke reflekterer hvor høyt Viking verdsetter han, og at han sannsynligvis ikke kommer til å forlenge avtalen.

Samtidig forsikrer han både klubben og supporterne om at han er fullt fokuset på å hjelpe Viking så lenge han er der.

– Jeg er fortsatt under kontrakt. Viking har gitt meg mye, både ved å utvikle meg og gjøre meg til en bedre spiller og person.

Etter en råsterk bronsemedalje i 2021, ble sist sesong en stor nedtur for Viking som endte på 11.-plass etter en fryktelig avslutning på sesongen.

Brekalo forteller at klubben har topp fasiliteter og alle forutsetninger for å lykkes.

– Det er opp til oss spillerne. Vi som er mer etablerte må ta en lederrolle for de yngre spillerne for å hjelpe dem og bli bedre.