Ett av de største stridstemaene i fotballen i disse dager er den utbredte filmingen som foregår. Debatten fikk seg en oppsving da Arsenals Eduardo filmet seg til straffe i Mesterliga-kvalifiseringen mot Celtic. Arsenal tok seg videre til gruppespillet på bekostning av det skotske storlaget.

Men i ettertid har Uefa siktet Eduardo for skuespillet, og den brasilianskfødte kroaten fikk to kampers karantene.

Arsene Wenger raste mot Uefa da det ble klart at de skulle etterforske saken, og han er nok ikke mer fornøyd etter at dommen kom.

Like etter hendelsen med Eduardo spilte Arsenal mot Manchester United i Premier League. Også der utmerket en annen Arsenal-spiller seg på samme vis som Eduardo. Emmanuel Eboué fikk nemlig gult kort for filming midt ute på banen, og ga dermed mer bensin til bålet.

Legger man til at Wayne Rooney falt noe lett på Manchester Uniteds straffe i samme kamp, er ærlighet innen fotball et brennhett tema.

- Ærlig hver gang
Men en som nekter å filme er Darren Fletcher. Manchester Uniteds midtbanemann uttalte seg om temaet i forbindelse med Skottlands VM-kvalifiseringskamp mot Makedonia (Norges gruppe).

- Jeg ville spilt ærlig hver gang, sier Fletcher ifølge Sky Sports.

Uttalelsene til United-stjernen kommer i kjølvannet av Skottlands keeper Craig Gordons kommentar til Eduardos straff fra Uefa.

- Det var verdt det, sa Gordon, og mente at to kampers karantene ikke er så tungt å svelge for Eduardo, så lenge Arsenal tok seg til Mesterligaen.

- Rører ikke keeperen meg, faller jeg ikke
Men for Fletcher er ikke det noe alternativ, uansett hva som står på spill. Selv om han erkjenner at i blant er det vanskelig å skille mellom filming og det å komme i ubalanse.

- Noen ganger kan en keeper obstruere deg slik at du mister balansen og faller, men det er en forskjell på det og det å filme, sier Fletcher, og legger til.

- Men rører ikke keeperen meg, så faller jeg ikke. Slik er det bare.

Og det er vel ingen tvil om at Darren Fletcher er en ærlig spiller. Men også han er blitt beskyldt for å være usportslig, senest av Arsene Wenger, sist helg.

Wenger mente at når Eboué fikk gult kort for filming, så er det et under at en spiller som hadde tjue ufine taklinger i løpet av kampen slipper unna.

Wenger siktet da til Fletcher. Men så spørs det om ikke filming er et større problem innen fotballen, enn tøffe taklinger.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!