Gå til sidens hovedinnhold

Rørt og målløs

Heidi Weng hadde problemer med å sette ord på følelsene rundt bronsemedaljen i sin VM-debut.

VAL DI FIEMME: Enebakk-jenta, som går for BUL i Oslo, banket Kristin Størmer Steira på oppløpet i lørdagens fellesstart - og knep bronsemedaljen bak Marit Bjørgen og Therese Johaug. 21-åringen gikk seg fullstendig tom - og falt utslitt om i målområdet.

Etter å ha fått blomster på seierspallen tok hun den obligatoriske intervjurunden, men hadde fortsatt problemer med å sette ord følelsene sine.
– Dette er veldig artig, men jeg har nesten ikke ord. Jeg tror ikke helt det har gått opp for meg, og jeg er nesten på gråten enda, sa en smilende Weng.

Hang på

Deretter ble hun geleidet til den internasjonale pressekonferansen - der hun ble introdusert som "det nye norske fenomenet".
- Jeg ville veldig gjerne vise at jeg er god nok til å klare akkurat dette, og det var utrolig stas å komme i mål, sa bronsevinneren.
Hun klistret seg i ryggen på sine mer meritterte lagvenninner ut fra start på fellesstarten - og hang på som en klegg hele veien. Ut på skøytedelen gikk hun forbi selveste Justyna Kowalczyk.
- Jeg syntes hun begynte å se sliten ut, og valgte å gå forbi, smilte Weng.
BUL-løperen måtte samtidig innrømme at også hun merket kjøret underveis.
- Det var en periode jeg hadde lyst til å slippe, men heldigvis klarte jeg å henge på, sa hun.
Det siste betalte seg. 21-åringen tok medalje på første forsøk i sitt aller første seniormesterskap. Nærmere seier kommer man ikke.

Imponert sjef

Landslagstrener Egil Kristiansen var mektig stolt over jentene sine etter maktdemonstrasjonen på fellesstarten - og kunne ikke få fullrost hele kvartetten. At Heidi Weng suste inn til medalje i VM-debuten overrasket imidlertid ikke den sindige gudbrandsdølen like mye som mange andre.
- Nei, jeg vet godt hor god Heidi er. Hun er vanvittig til å henge i ryggen på andre løpere, og beviste det enda en gang, smilte han.
Om han ikke var overrasket, var imidlertid Kristiansen særdeles imponert over det Enebakk-jenta viste på skistadion i Cavalese.
- Heidi er uredd og klinker til på denne fellesstarten. Hun går til det ikke er mer krefter igjen, sa han.
Landslagstreneren la heller ikke skjul på at Weng har utviklet seg mye etter inntredenen på landslaget.
- Hun har rett og slett blitt mer voksen. Det handler blant annet om å tørre å være litt mer hjemmefra, og samtidig ta enda mer ansvar, smilte han.
Les også: Heidi Weng satte rekord i motbakkeløp
Norge 4 på topp
JUBELJENTER: Kristin Størmer Steinar, Heidi Weng, Therese Johaug
og Marit Bjørgen. (Foto: Terje Pedersen, ANB)
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis