Gå til sidens hovedinnhold

Rørt Tiger til topps i Masters

Tiger Woods slo Chris DiMarco i omspill på Augusta-banen natt til mandag, og tok til tårene etter seieren.

Natt til mandag spilte Tiger Woods og Chris DiMarco seg gjennom fjerde og siste runde på Augusta. Begge endte på 12 under par, etter at Tiger rotet vekk en to slags ledelse med to hull igjen å spille. Han avsluttet med to bogeys, og da måtte kamphanene ut i omspill.

Fjerde seier
Der viste Tiger seg nok en gang som den sterkeste, etter tre glimrende slag på det første omspillshullet, og han kunne dermed hente hjem sin fjerde Green Jacket. Han overtok også plassen som nummer en på verdensrankingen.

Tiger Woods startet fjerderunden med en ledelse på tre slag over Chris DiMarco. Det var etter en glimrende tredjerunde der han slo DiMarco med hele ni slag. Men fjerderunden gikk dårligere for Woods, selv om han åpnet med to strake birdies. Mens DiMarco gjennomførte fjerde runde på 68 slag, måtte Woods bruke totalt 71, men Tiger lot ikke det være noen demper på seieren.

- Det har vært en hard uke med regnavbruddene. Jeg fikk heller ingen god start (gikk førsterunde på en over par, red.anm), og Chris er en tøff motstander og en fighter. Han kommer aldri til å gi opp, og han beviste det i dag, sa Tiger etter runden, ifølge BBC.

Beviste noe
DiMarco, som tapte i omspill mot Vijay Singh i fjorårets USPGA Championship, var fornøyd, selv om han ikke vant Masters i år heller. I fjor ledet han turneringen etter to runder. Det gjorde han i år også, men han ødela mye for seg selv med en svak tredjerunde. Derfor var det gledelig for ham å avslutte med en 68-runde.

- Jeg føler at jeg beviste noe for meg selv i dag, sa han.

Retief Goosen og Luke Donald endte på fem under par, med regjerende mester Phil Mickelson på plassen bak.

Tredje i år
Tiger Woods' seier på Augustas National i Georgia er den første major-tittelen siden han vant US Open i 2002, og hans tredje turneringsseier for året. Woods er den tredje golferen som har vunnet Masters fire ganger. Jack Nicklaus har rekorden med seks Green Jackets, mens Arnold Palmer har vunnet den anerkjente turneringen fire ganger.

Tiger har nå ni major-titler i samlingen sin, selv om han bare er 29 år gammel. Det er like mange som legendene Ben Hogan og Gary Player. Bare Walter Hagen (11) og Jack Nicklaus (18) har vunnet flere.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken