*Nettavisen* Sport.

Rørt til tårer av gullgutten

Foto: (Scanpix)

Pappa Bjørn klarte ikke å holde tårene tilbake da Aksel Lund Svindal kopierte bragden fra søndagens VM-utfor.

14.02.07 17:25

- Helt rått. Tårene kommer når det blir så mye. Andreomgangen var helt vidunderlig, sier Bjørn Svindal til NRK.

Les også:Giske hyllet VM-kongen - skriv din hyllest!
Les også:Kan bli like stor som Aamodt
Les også:Veteranen gråt som en gutt

Minutter tidligere ble sønnen verdensmester i alpint for andre gang. Aksel Lund Svindal lå på fjerdeplass i storslalåmrennet etter førsteomgangen. I andre omgang var nordmannen helt uslåelig.

24-åringen fra Kjeller klinte til fra første port og vant rennet med nesten et halvt sekund. På plassene bak fulgte to sveitsere, Daniel Albrecht og veteranen Didier Cuche.

- Selvfølgelig stolt
- Selvfølgelig er jeg stolt, innrømmer den doble gullvinneren overfor NRK. Selv tar han det hele med stoisk ro. Det gjør altså ikke opphavet.

- Jeg begynte å bli litt nervøs i førsteomgangen. Starten var litt nølende. Men i andreomgangen var det flatt jern fra start av, så det var bare helt rått. Jeg hadde et velig godt håp da han kom i mål, sier Bjørn Svindal.

Lund Svindal innledet mesterskapet i Åre med en noe skuffende 13. plass i super-G. Deretter kan man trygt si at det har vært stigning i resultatene. Han ble nummer fem i superkombinasjonen. Så kom altså gullet i søndagens utfor. Det var åpenbart proppen som gikk ut av ketchupflaska.

- Fantastisk idrettsmann
Trener Marius Arnesen er selvfølgelig også mektig imponert.

- En maktdemonstrasjon av Aksel. Hva mer kan man si? En fantastisk idrettsmann, fastslår han overfor NRK.

Selv hadde han høy puls da Lund Svindal satte utfor for andre gang. Men da han så hva eleven presterte, visste han at gullet var innen rekkevidde.

- Jeg tenkte at dette blir nok gull, og det var en ganske god følelse.

Strålende Karlsen
Truls Ove Karlsen sørget for at dagen ble perfekt for de norske fargene i onsdagens storslalåm. Den skadeforfulgte nordtrønderen startet som nummer 48, men endte helt oppe på sjetteplass.

- I dag var det virkelig min dag. Både føret og løypesettinga passet meg, og da lyktes jeg, sier en strålende fornøyd Truls Ove Karlsen til NRK.

Bjarne Solbakken kjørte ut i første omgang.

Mens Aksel Lund Svindal ble den første nordmannen med VM-gull i utfor, er han fjerdemann med storslalåmgull. Der er han i samme klubb som Kjetil Andre Aamodt, Lasse Kjus og Stein Eriksen.

Nettavisen fulgte rennet direkte.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.