*Nettavisen* Sport.

Rørt vinner av sykkelsjokket

Foto: Gunnar Mjaugedal (Scanpix)

LARVIK (TV 2 Nettavisen): Alle snakket om duellen mellom Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd. Til slutt ble det to helt andre som duellerte om den norske mesterskapstrøya i Larvik lørdag.

26.06.05 10:22

Kurt Asle Arvesen hadde med seg 10 hjelperyttere fra Bjørgvin/Team Sparebanken Vest. Thor Hushovd hadde i utgangpunktet bare støtte fra lagkamerat Mads Kaggestad. I tillegg hentet teamet rundt Hushovd kjærkommen støtte fra skiskytingsverdensmester Lars Berger.

Eks-fotballspiller i brudd

Da åtte av de 17 rundene 12 kilometerlange rundene var kjørt, var det den tidligere Molde-kapteinen Knut Anders Fostervold som stakk i brudd.

Med seg fikk han Bjørgvins Morten Christiansen og Anders Sand fra Bærum. Fostervold holdt følge noen runder, men den tidligere fotballspilleren møtte veggen.

Stort forsprang

Christiansen og Sand opparbeidet seg etter hvert et forsprang på seks minutter.

Det ingen på forhånd hadde trodd kunne skje ble en realitet. For gruppen med Hushovd og Arvesen ble aldri enige om å samarbeide om å hente bruddet.

Det ble til slutt en ren duell.

Morten Christiansen var totalt overlegen inn mot mål og 31- åringen sikret seg dermed sitt første norgesmesterskap. Anders Sand ble nummer to, mens Morten Hegreberg fra Bjørgvin ble nummer tre.

Rørt

Morten Christiansen var rørt etter å ha syklet inn til sin første NM-tittel på fellesstart. Mindre stolt blir ikke 31-åringen når han blir minnet på at han har slått Norges to største sykkelprofiler.

- Når du sier det blir jeg helt rørt. Det er helt utrolig å tenke på, sier Morten Christiansen.

Like etter målgang var han opptatt av å skryte av lagkameratene i Bjørgvin, og ikke minst Kurt Asle Arvesen.

- Kurt Asle Arvesen er en meget lojal mann, og jeg setter veldig stor pris på å ha blitt kjent med den karen der. Han er virkelig hyggelig.

Bergensklubbens taktikk under fellesstarten var å støte hele tiden, kjøre Thor Hushovds hjelperyttere møre og få av gårde et brudd uten Grimstad-rytteren. Det var en strategi som virket fullkomment.

- Vi gikk aggressivt ut med hele laget i dag, og det var klasse over oss fra start til mål. Taktikken i dag var å hele tiden sette Thor Hushovd i en arbeidsposisjon, og det greide vi. Vi har hatt et spill gående hele tiden, og hvordan det skulle ende vet en jo aldri. At det skulle bli meg er helt utrolig, sier Christiansen.

Trodde sjansene var små

Når skjønte du at det utenkelige kunne skje?

- Før start trodde jeg mine egne sjanser var lik null. Jeg er vanligvis den som ofte må gå tidlig i brudd. Men da vi hadde over fem minutters forsprang på den fjerde siste runden innså jeg at det kunne gå veien, sier Christiansen.

Den ferske norgesmesteren hadde flere enn Bjørgvin-kollegene å takke. Også ”bruddkameratene” Andreas Strand og Knut Anders Fostervold fikk velfortjent honnør.

- Andreas Sand er en gammel lagkamerat med meg, og gjorde en kjempeinnsats for å holde unna for de andre. Han er nok fornøyd med å bli nummer to. Samtidig fikk jeg lenge god hjelp av Knut Anders Fostervold. Han har en vanvittig kapasitet, noe også tredjeplassen i tempoen viste, sier Morten Christiansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.