Ros fra Drillo – ris fra Pelé

Foto: FABRICE COFFRINI (AFP/SCANPIX)

Delte meninger om Dungas Brasil.

02.07.10 18:12

Onsdag fikk Brasil skryt for VM-innsatsen av Norges landslagssjef Egil Drillo Olsen. Han trakk fram Brasil, sammen med Tyskland, som det laget i VM som er flinkest til å ta vare på kontringsmulighetene som byr seg.

- Nå har det vel vært litt opp og ned med Brasil, men det jeg så av dem mandag var ganske imponerende, sa Drillo til Nettavisen.

I den andre enden av skalaen plasserte han Danmark og Nederland.

Les også: Her er Drillos VM-verstinger

Den brasilianske fotballegenden Pelé er imidlertid ikke helt på linje med den norske landslagssjefen – av den enkle årsak at de to har et nokså ulikt syn på hvordan fotball skal spilles.

- Bare opptatt av å kontre
- Jeg håper virkelig Brasil vinner VM. Men til tross for 3-0-seieren over Chile, er jeg ikke overbevist, sier Pelé i et større intervju med den tyske avisen Das Tagesspiegel .

Så forklarer han hvorfor:

- Jeg var spiss og ønsket å score mål hele tiden. Det var det viktigste, for det begeistret fansen. Dagens lag er derimot bare opptatt av å kontre, og behersker selve fotballspillet dårlig. Viljen til å dominere en motstander med ballbesittelse, er fraværende.

På direkte spørsmål om han mener Dungas strategi er for defensiv, svarer Pelé:

- Han sier til meg at de ikke spiller defensivt, bare kontrollert. Men hva er det for slags fotball når man bare spiller med én spiss for å ha kontroll?

Kaka og Robinho for defensive
- Ikke glem at Kaka, til tross for at han er mye involvert offensivt, agerer som en forsvarsspiller så fort Brasil mister ballen. Han faller dypt ned på egen banehalvdel. Det samme med Robinho. Da tar det veldig lang tid for dem å komme seg opp til motstandernes 16-meter. Mot gode motstandere som kan sette Brasil under skikkelig trykk, er det ikke sikkert disse hengende spissene kommer seg til målsjanser i det hele tatt, argumenterer han.

Derfor frykter Pelé Spania og delvis Tyskland.

Derimot tror han ikke Argentina kan skape trøbbel for Brasil i et eventuelt prestisjemøte mellom de søramerikanske gigantnasjonene.

- Maradona ingen god trener
Det forklarer han – nok en gang – med Diego Maradonas inkompetanse.

- Jeg har personlig ingen problemer med Maradona. Jeg synes ganske enkelt ikke han er en god trener. Han har en svært utsvevende livsførsel og det gir sjelden god innflytelse på et mannskap, sier Pelé – som forklarer Argentinas suksess så langt i VM på følgende måte:

- Alle spillerne er verdensstjerner, de klarer seg bra på egen hånd. Og Lionel Messi pådrar så mye oppmerksomhet fra motstanderne at det blir mye rom for de andre.

Brasil møter Nederland i sin VM-kvartfinale fredag, mens Argentina skal opp mot Tyskland lørdag. Brasil og Argentina kan tidligst møtes i finalen i Sør-Afrika.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag