RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosberg i pole position

VANT: Nico Rosberg vant kvalifiseringen lørdag.
VANT: Nico Rosberg vant kvalifiseringen lørdag. Foto: Andre Penner (Ap / NTB scanpix)
Tyske Nico Rosberg vant lørdagens kvalifisering.

Tyske Nico Rosberg sikret seg beste startposisjon i Brasils Grand Prix i formel 1 med seier i kvalifiseringen lørdag.

Rosberg håper å kunne stoppe stallkollega Lewis Hamiltons seiersrekke i søndagens løp. Briten har vunnet de fem siste rundene og kan sikre seg sin 11. seier for sesongen med triumf i São Paulo.

- Til nå har det gått bra. Jeg er i den beste posisjonen ved start i morgen, men jeg trenger å få det til i løpet, sa Rosberg.

24 poengs ledelse
Hamilton har 24 poengs ledelse sammenlagt på tyskeren med to gjenstående runder i VM. Rosberg håper å kunne kutte ned på ledelsen søndag. Uansett avgjøres ikke tittelkampen før i siste løp i Abu Dhabi, der det deles ut dobbelt så mange poeng som vanlig.

- Nico gjorde et bra løp. Det var bra at vi måtte kjempe, det er slik kvalifisering skal handle om, og å være så nære er spennende. Jeg håper alle nyter det, sa Hamilton.

Trives i Brasil
Med strålende kjøring på fredagens trening og kvalifiseringsseier lørdag må den tyske 29-åringen ses på som favoritt foran runden i Brasil.

- Det er perfekt bare hvis det går i morgen, sa Rosberg.

Rosberg vant kvalifiseringen med knappe 0,033 sekunder på Hamilton. Brasilianske Felipe Massa i Williams endte nærmest Mercedes-duoen på 3.-plass. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere