Rosberg raskest i Bahrain-kvalifisering

I TET: VM-leder Nico Rosberg fører an bak startstreken når Bahrains Grand Prix kjøres søndag.

I TET: VM-leder Nico Rosberg fører an bak startstreken når Bahrains Grand Prix kjøres søndag. Foto: Patrick Baz (Reuters / NTB scanpix)

Fiasko for de siste fire årenes verdensmester.

Nico Rosberg vant kvalifiseringen til Bahrains Grand Prix i formel 1, mens lagkamerat Lewis Hamilton stiller ved siden av ham på startstrek søndag.

Mercedes har framstått som klart sterkeste lag i starten av en sesong med mange regelendringer, og maktbalansen er tydelig forskjøvet. De fire siste års verdensmester Sebastian Vettel greide ikke å kvalifisere seg til tredje og siste kvalifiseringsomgang og stiller søndag i femte startrekke.

Han ville vært på 11.-plass om det ikke var for at Daniel Ricciardo flyttes tilbake 10 plasser fra 3.-plassen han kjørte inn til i kvalifiseringen. Det er konsekvensen av et regelbrudd i forrige VM-runde i Malaysia.

Første først
Rosberg leder VM etter de to første løpene, og han sikret pole position for første gang i sesongen etter at Hamilton var kvalifiseringsvinner i Australia og Malaysia.

- Det er flott å starte i pole, men det blir en helt annen historie i morgen. Den største utfordringen som venter oss er belastningen på dekkene, men jeg går til løpet med tro på at jeg kan vinne, sa Rosberg.

Han vant i Melbourne og har fått ekstra trygghet ved at Mercedes-bilene har dominert både trening og kvalifisering i Bahrain.

Hamilton gjorde en liten feil i sin siste runde lørdag og ble bare nummer to.

- Jeg er ikke skuffet. Jeg gratulerer Nico, som har gjort en flott jobb denne helgen, sa briten, som vant i Malaysia.

Nordisk foran Vettel
Finske Valtteri Bottas i Williams og mexicanske Sergio Perez i Force India starter i annen rekke søndag. Jenson Button kjører sitt 250. VM-løp og starter som nummer seks, mens danske Kevin Magnussen har åttende beste startspor.

Vettel var bare 11. raskest i kvalifiseringen.

- Mercedes-bilene er utenfor rekkevidde. Denne banen passer dem også spesielt bra. Jeg håper bare vi kan redde noen poeng denne helgen, sa Red Bull-føreren. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.