*Nettavisen* Sport.

Rosberg sikret beste startspor i Japan

KLINKET TIL: Nico Rosberg fra Tyskland. Foto: Toshifumi Kitamura (Afp)

Tyskeren hadde full klaff i kvalifiseringen.

Tyskeren Nico Rosberg hadde full klaff og klarte å presse seg inn så vidt foran Lewis Hamilton i kvalifiseringen til Japans Grand Prix i formel 1 lørdag.

Rosberg fikk 1.32,632 som tid på sin raskeste runde, mens regjerende verdensmester Hamilton endte 0,076 sekund svakere. Finske Valeri Bottas tok tredjeplassen i kvalifiseringen, marginalt foran tyskeren Sebastian Vettel.

Kvalifiseringen fikk en svært dramatisk avslutning da russeren Daniil Kvjat dundret inn i barrieren i 250 km/t like før han var ferdig med den avgjørende kvalifiseringen. Han presset både seg selv og bilen til det ytterste i et forsøk på å forbedre den tiendeplassen han lå på.

Heldigvis endte det bra for russeren, som kjører for red Bull Renault, men Hamilton måtte stoppe helt opp på grunn av krasjen og mistet sjansen til å stjele beste startspor fra Rosberg helt mot slutten.

For McLaren ble det en ny skuffende dag på jobben. Fernando Alonso endte på 14.-plass, mens Jenson Button var nede på 16.-plassen i kvalifiseringen. Ingen av dem ser ut til å ha særlige gode sjanser i selve løpet som går søndag morgen (norsk tid). (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.