Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosberg slo tilbake i F1-kvalifiseringen

SLO TILBAKE: Nico Rosberg slo tilbake mot Lewis Hamilton.
SLO TILBAKE: Nico Rosberg slo tilbake mot Lewis Hamilton. Foto: Mike Stone (Reuters)
Sist oppdatert:
Nico Rosberg sikret beste startspor.

Lewis Hamilton imponerte og kjørte råfort i de frie treningsomgangene i Texas fredag og lørdag morgen, men likevel var det Nico Rosberg som sikret beste startspor.

De to Mercedes-kjørerne imponerte hele tiden i Texas, men de fleste mente at Hamilton behersket banen best av de to. Derfor var det mange overraskende fjes da Rosberg slo tilbake i selve kvalifiseringen og viste Hamilton bakhjulene.

Etter flott og overbevisende treningskjøring av Hamilton på banen i Austin, måtte han se Rosberg sikre seg beste startspor. De to starter ikke bare på de beste plassene, men de er også nummer en og to i VM-sammendraget, og der er det Hamilton som leder med 17 poeng.

- Helt perfekt
Etter treningen var det mange som langt på vei hadde avskrevet Rosberg i kampen om VM-tittelen med tre runder igjen å kjøre, men det er det ingen grunn til, for Rosberg er med i kampen i aller høyeste grad. Det viste han i lørdagens kvalifisering.

- Det ville seg virkelig for meg i denne kvalifiseringen. Sammen med ingeniørene og teknikerne mine jobbet vi med bilen, slik at den ble helt perfekt, sa Rosberg etter å ha sikret beste startspor.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha sikret beste startspor, men det er løpet søndag som teller, og dersom det blir samme forhold i løpet som i kvalifiseringen i dag, blir det et helt åpent løp, der alt kan skje, sa Rosberg.

Trøbbel
Hamilton fikk problemer med både bremsene og dekkene under selve kvalifiseringen lørdag. Det ødela for ham.

- Jeg håper virkelig vi finner ut av de problemene jeg hadde i denne kvalifiseringen. Hvis ikke, kan det blir vanskelig for meg å vinne, sa Hamilton etter lørdagens kjøring. (©NTB)


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere