RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SLO TILBAKE: Nico Rosberg slo tilbake mot Lewis Hamilton.
SLO TILBAKE: Nico Rosberg slo tilbake mot Lewis Hamilton. Foto: Mike Stone (Reuters)

Rosberg slo tilbake i F1-kvalifiseringen

Sist oppdatert:
Nico Rosberg sikret beste startspor.

Lewis Hamilton imponerte og kjørte råfort i de frie treningsomgangene i Texas fredag og lørdag morgen, men likevel var det Nico Rosberg som sikret beste startspor.

De to Mercedes-kjørerne imponerte hele tiden i Texas, men de fleste mente at Hamilton behersket banen best av de to. Derfor var det mange overraskende fjes da Rosberg slo tilbake i selve kvalifiseringen og viste Hamilton bakhjulene.

Etter flott og overbevisende treningskjøring av Hamilton på banen i Austin, måtte han se Rosberg sikre seg beste startspor. De to starter ikke bare på de beste plassene, men de er også nummer en og to i VM-sammendraget, og der er det Hamilton som leder med 17 poeng.

- Helt perfekt
Etter treningen var det mange som langt på vei hadde avskrevet Rosberg i kampen om VM-tittelen med tre runder igjen å kjøre, men det er det ingen grunn til, for Rosberg er med i kampen i aller høyeste grad. Det viste han i lørdagens kvalifisering.

- Det ville seg virkelig for meg i denne kvalifiseringen. Sammen med ingeniørene og teknikerne mine jobbet vi med bilen, slik at den ble helt perfekt, sa Rosberg etter å ha sikret beste startspor.

- Jeg er veldig fornøyd med å ha sikret beste startspor, men det er løpet søndag som teller, og dersom det blir samme forhold i løpet som i kvalifiseringen i dag, blir det et helt åpent løp, der alt kan skje, sa Rosberg.

Trøbbel
Hamilton fikk problemer med både bremsene og dekkene under selve kvalifiseringen lørdag. Det ødela for ham.

- Jeg håper virkelig vi finner ut av de problemene jeg hadde i denne kvalifiseringen. Hvis ikke, kan det blir vanskelig for meg å vinne, sa Hamilton etter lørdagens kjøring. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere