Rosenborg tok seg onsdag videre i cupens første runde etter en knepen seier mot 4. divisjonslaget Trygg/Lade. Selv om det ble avansement var trener Kjetil Rekdal langt fra fornøyd med lagets prestasjon etter kampen.

RBK-sjefen uttalte blant annet at han var sjokkert og varslet oppvask internt på Lerkendal.

Kommentarer Birger Løfaldli i lokalavisen Adresseavisen bet seg merke i Rekdals uttalelser etter kampen.

– Jeg har ikke sett Rekdal sånn før. Han har brukt store deler av vinteren og våren på å fortelle hvor høye forventninger det er til Rosenborg. Det er helt feil. Forventningene til Rosenborg er rekordlave i år. I går hadde han en annen innfallsvinkel på det. Det er noen problemstillinger her som er interessante, innleder Løfaldli til Nettavisen.

– Det er flaut

Rekdal var mildt sagt ikke fornøyd etter onsdagens sliteseier.

– Jeg har ikke så mye å si. Det er flaut og det er på et nivå du må oppleve for å tro det. Det er noen unntak hos oss som er til stede, men skal du lykkes i fotball må du ha stort hjerte og i dag var det mange som hadde manko på det, sa en nærmest målløs Rekdal til NRK.

– Jeg tror jeg må tenke litt over hva jeg har opplevd, for dette var rimelig sjokkerende, fortsatte han.

Løfaldli mener at prestasjonene føyer seg inn i et mønster på Lerkendal.

– Det var veldig skuffende og litt i tråd med det vi har sett i hele år både i treningskamper og serien, med unntak av når de har møtt antatt mye bedre motstand. Mot Molde og Bodø/Glimt, da har de prestert godt.

Les også

Han som ikke var god nok for RBK, sitter nå på svarene

Både prestasjonen og uttalelsene i etterkant av cupoppgjøret mot den lokale fjerdedivisjonsklubben var likevel en ny opplevelse for RBK-kjenneren.

– Det er fortsatt vanskelig å se hva de prøver på og det ser ut som Rekdal famler i blinde. Gårsdagen blir ikke brukt til å øve på angrepsspill eller sette en ellever ser det ut til. Det er spesielt å se Rekdal etterpå. Maken til utblåsing rettet mot egne spillere vet jeg ikke om jeg har sett i Rosenborg før.

– Man kan spørre seg om det er ren frustrasjon og et tegn på at han har mistet det.

– Redd det allerede er starten på slutten

Trygg/Lade-trener Jon Olav Hjelde uttalte seg til Nidaros etter kampen.

– I andre omgang føler jeg vi kanskje er hakket bedre enn Rosenborg, sa han.

Etter oppgjøret varslet Rekdal en alvorsprat.

– Spillerne har fått beskjed om å tenke seg om, så tar vi en prat i morgen med hver enkelt for å høre hva de tenker om egen prestasjon, så får vi se hva de kommer med, sa treneren.

Løfaldli mener Rekdals retorikk minner om slik han fremsto tidlig i trenerkarrieren.

– Det minner om det han sa i Vålerenga i sin tid om at han ikke ville være med på å «reise rundt og bli pisset på». Det føyer seg bare inn i rekken av trenden til Rosenborg der de ikke kjører over motstandere, selv ikke antatt mye svakere lag.

– Men Rekdal er også en taktiker og en smarting. Han kan også prøve å tvinge fram en reaksjon inn mot kampen mot Brann og jeg ser det ikke som umulig at de kan få til noe der.

– Ser du på gårsdagens kamp som starten på slutten for Rekdal i Rosenborg?

– Jeg trodde det var det etter Vålerenga kampen (1-3-tap). Det blir sånn kamp for kamp nå. I lengden tror jeg han trenger en lang rekke med seiere og gode prestasjoner. Men nå var det igjen en svikt i går. Haugesund-seieren var også helt nødvendig, men de imponerte ingen spillemessig der heller.

– Mot Brann har de ingen forventninger, men jeg er redd det allerede er starten på slutten. Med et nytt tap i Bergen vil det se stygt ut. Uten drastisk forbedring over tid er det ingen tvil om det vil tvinge seg fram noe etter hvert, avslutter Løfaldli.