Gå til sidens hovedinnhold

- Rosenborg er NFFs favoritter

- Sånn har det vært i 20 år, raste Kjetil Rekdal etter Aalesund-tapet.

AALESUND - ROSENBORG 1-3:

- Vi får et straffespark mot oss som kan diskuteres, men sånn har det vært de siste 20 åra. Tvilstilfeller går til Rosenborg.

Det var Aalesund-trener Kjetil Rekdals kommentar til TV 2 i pausen under kampen mot Rosenborg i Tippeligaen torsdag kveld.

Den frittalende treneren var lite fornøyd med at dommer Kjetil Sælen valgte å gi bortelaget straffespark, da ballen traff armen til Jonatan Tollås Nation innenfor AaFKs 16-meter en halv time ut i matchen.

- Favoritten til NFF
- Jeg spurte dommeren, og han var klar på at det var hands. Da får vi akseptere det, men da får de dømme hands på lignende tilfeller hver helg, mente Rekdal, som ikke la skjul på sin irritasjon.

- Hvis det der er viljehands, så lurer jeg. Jeg har ingen problemer med at dommeren dømmer hands på det, men da vil jeg se at alle dommerne i Tippeligaen dømmer hands på det hver jævla helg. Og det skjer ikke.

- Vi vet at Rosenborg er favoritten til NFF, og legger opp serieoppsett, utsetter kamper, cupkamper - og legger opp alt til deres fordel. Det får vi ikke gjort noe med, utbasunerte Rekdal til TV 2.

Moldskreds dag
Men ingen kan laste dommer Sælen for Aalesunds tap på torsdag, spesielt ikke ettersom straffen var riktig idømt.

Rade Prica var sikker fra ellevemeteren, og derfra og ut var Rosenborg det beste laget.

Riktignok forsøkte Aalesund tappert å komme inn i kampen, men da Morten Moldskred rundet to mann og banket ballen i buret på overtid i første omgang, var det meste gjort.

Og dette skulle bli Morten Moldskreds dag, etter at mannen som spilte for nettopp Aalesund fra 2003 til 2005 har fått mye kritikk for prestasjonene etter overgangen fra Tromsø til Rosenborg.

Aalesund ga ikke opp forsøket om å hente igjen Rosenborg, men midtveis i andre omgang sto Moldskred fram igjen.

Fortsatt langt opp
31-åringen fikk ballen fra en for dagen god Per Ciljan Skjelbred, og skuddet fra skrått hold gikk via en Aalesund-spiller og i buret.

Michael Barrantes Rojas ga Aalesund håp om poeng da han reduserte 13 minutter før full tid, men Rosenborg mistet ikke fatningen.

Den viktige seieren betyr at trønderne tar et lite steg bort fra bunnen av Tippeligaen, selv om Odd under streken bare ligger to poeng bak.

Opp til Tromsø på topp skiller det ti poeng for Jan Jönssons menn, men dersom torsdagens kamp setter standarden for Rosenborg videre i sesongen, er det lite som tyder på at man kan avskrive dem fra gullkampen.

HTML EMBED
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken