Gå til sidens hovedinnhold

Rosenborg får ingen walkover i Kristiansand

Start er ingen enkel oppgave for et RBK-lag ute av form. Sjekk vårt tippetips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Tromsø dagens spill
Oddstips 2: Vi må teste West Bromwich
V75 Bergen: Jakten på 16 millioner
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt
Premier League: Skade- og karanteneoversikt


lørdagskupongen finner vi Start - Rosenborg og 11 kamper fra Premier League og Championship.

Vi har som alltid satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

1. Start – Rosenborg
Start har hatt en fantastisk høstsesong og er ubeseiret på de siste seks kampene. Leder faktisk formtabellen med 4-2-0 og 15-4 i målforskjell i denne perioden. Har klatret vekk fra bunnen og opp på 10. plass. Med fire kamper igjen å spille skiller det sju poeng og fire lag ned til Tromsø på kvalikplassen.

Troppen var helt skadefri da Sportspill tok kontakt med klubben fredag formiddag.

Rosenborg skuffet med 0-0 hjemme mot Hønefoss forrige runde og mistet samtidig serieledelsen til Strømsgodset. Har ikke bedre enn 1-2-1 mot nokså laber motstand i de siste fire kampene.

Skademessig ser det som vanlig bra ut – Fredrik Midtsjø og Per Werner Rønning er eneste fravær.

Det ble 1-1 da lagene møttes på Lerkendal i april, og vi blir på ingen måte overrasket hvis Start tar poeng også denne gangen. HUB.

2. West Ham - Manchester City
West Ham var effektive mot Tottenham sist og vant hele 3-0 på bortebane mot et Spurs-lag som har imponert innledningsvis. Seieren førte West Ham opp på 13. plass, men det er fortsatt bare ett poeng ned til Norwich på direkte nedrykk.

Andy Cole og Alou Diarra er fortsatt ute, mens James Collins er usikker.

City var tilbake på vinnersporet med 3-1 hjemme mot Everton. En meget viktig seier med tanke på at det ble tap for Aston Villa runden før og også 1-3 hjemme for Bayern München i Champions League. Klatret til femteplass, og det er tre poeng opp til lederduoen Arsenal og Liverpool.

Kaptein Vincent Kompany må trolig stå over grunnet lyskeproblemer, men forsvarskollega Martin Demichelis kan være tilbake etter å ha testet seg i en U21-kamp denne uken.

Det ble 0-0 mellom disse to på samme bane i serien for et år siden, mens City vant sin hjemmekamp 2-1.

Vi tror mest på City, men kan ikke utelukke West Ham på hjemmebane. HUB.

3. Arsenal - Norwich
1-1-kampen mot West Bromwich sist var Arsenals første poengtap siden den begredelige sesongstarten mot Aston Villa for to måneder siden. Laget beholdt likevel serieledelsen, selv om Liverpool nå er á poeng.

Superstjernen Mesut Özil pådro seg en liten smell i landskampen mot Sverige tirsdag, men er meldt klar. Tomas Rosicky er tilbake for fullt, og det er mulig at Santi Cazorla og Bacary Sagna blir å se i løpet av kampen. The Walcott er på bedringens vei, men denne kampen kommer for tidlig. Lukas Podolski, Yannick Sagbo, Alex Oxlade-Chamberlain og Abou Diaby er også ute.

Norwich så lenge ut til å klare et viktig poeng hjemme mot Chelsea sist, men London-klubben scoret to sene mål og vant til slutt 3-1. Kanarifuglene falt dermed ned til kvalikplassen med sine sju poeng på sju kamper.

Anthony Pilkington og Johan Elmander kom småskadet hjem fra landslagsoppdrag og betegnes som usikre til dette oppgjøret. Elliot Bennett er langtidsskadet.

Arsenal vant det til tilsvarende oppgjøret forrige sesong 3-1, men Norwich tok alle poengene i sin hjemmekamp.

Vi tror Arsenal kommer tilbake på vinnersporet i ettermiddag og setter en ugardert H.

4. Chelsea - Cardiff
Chelsea slet lenge med å knekke Norwich sist, men to sene mål av Oscar og Willian sørget for tre viktige poeng i gullkampen. Opp til Arsenal og Liverpool skiller det nå to poeng.

Ashley Cole måtte trekke seg fra England landslagstropp, og det er usikkert om backen blir klar. Fernando Torres er ute. André Schürrle, Oscar, Juan Mata og Kevin de Bruyne scoret alle for sine respektive landslag i uken, og Jose Mourinho har nå fryktelig mange pigge midtbanestjerner å velge mellom når han skal komponere laget.

Cardiff kom ned på jorda hjemme mot Newcastle etter den fine 2-1-seieren borte mot Fulham nest sist. Tapet for Newcastle medfører at waliserne falt ned til 14. plass, og det er bare ett poeng ned til Norwich på nedrykk. Andreas Cornelius er eneste skadefravær.

Chelsea har fine 4-1-0 på de siste fem i serie og CL, og vi levner ikke Cardiff mange sjansene i dette oppgjøret. H.

5. Manchester United – Southampton
Etter å ha tapt for West Bromwich på hjemmebane og blitt knust av erkerivalen City, ble det ropt om at det var krise på Old Trafford. Dermed smakte nok 2-1-seieren borte mot bunnlaget Sunderland nok langt bedre enn den normalt ville ha gjort. United har imidlertid fortsatt seks poeng og åtte lag opp til ledende Arsenal og kan ikke tillate seg å tape poeng de neste rundene.

Tom Cleverley og Rio Ferdinand er usikre, men det ser ut til at Rafael blir klar. Det er ikke umulig at stjerneskuddet Adnan Januzaj får fornyet tillitt etter tomålsshowet sist.

Southampton fortsetter sitt gjerrige og solide spill og står nå med fem kamper i serie og cup uten tap (4-1-0) eller innslupne mål. Ligger helt oppe på fjerdeplass, og det skiller bare to poeng opp til Arsenal.

Luke Shaw har slitt med sykdom en tid, men kan rekke dette oppgjøret. Gaston Ramirez, som kom sent hjem fra landslagsoppdrag, er et annet usikkerhetsmoment. Ellers ser det bra ut skademessig.

Vi tror mest på United her, men U-faren er reell med tanke på hvor sterke Southampton fremstår defensivt om dagen. HU.

6. Everton - Hull
Manchester City ble for sterke på hjemmebane sist, og 1-3-tapet førte til at Everton falt ned til sjuendeplass. Det positive fra kampen er at Romelu Lukaku nok en gang beviste at Liverpool-klubben endelig har fått en toppscorer i rekkene. Belgieren har allerede rukket å score fire mål på tre kamper, og han satte også inn begge målene i landskampen mot Kroatia fredag for en uke siden.

Steven Pienaar er tilbake i full trening, men denne kampen kommer trolig for tidlig for midtbanespilleren. Antolin Alcaraz er ca tre uker unna et comeback.

Hull har overrasket stort i høst og står med flotte 3-2-0 på de siste fem i serie og cup. Ligger på 8. plass med 11 poeng.

Den viktige midtbanespilleren Robbie Brady er tilbake i trening, og det er ikke utelukket at han får spilletid i dag. James Chester og Robert Koren er fortsatt ute.

Hull kan ikke unngå å tape til evig tid, og vi tror laget kommer til å få kjørt seg mot et sterkt Everton-lag som trenger tre poeng for å henge med i medaljekampen. H.

7. Stoke - West Bromwich
Stoke er seriens minstscorende lag med sine fire mål på sju kamper. Tapte 0-1 for bunnlagene Fulham og Norwich i de to siste kampene og har falt ned til 16. plass.

Jon Walters måtte trekke seg fra Irlands landslag og betegnes som usikker. Marc Wilson er tilbake etter å ha stått over med skade sist.

West Bromwich startet sesongen horribelt dårlig, men har nå tatt sju poeng på de tre siste kampene. Det startet med en knusende 3-0-seier over Sunderland og fortsatte med borteseier over Manchester United og uavgjort mot serieleder Arsenal. Det er dermed ingenting å si på selvtilliten i laget.

Victor Anichebe og Matej Vydra er tilbake etter et skadeavbrekk. George Thorne, Ben Foster, Zoltan Gera og Scott Sinclair er fortsatt ute.

Det tilsvarende møtet forrige sesong endte 0-0, men Stoke vant sin bortekamp 1-0.

West Bromwich er i klart best form av disse to, men nå møter de et lag som kommer til å krige i 90 minutter for å ta etterlengtede poeng. HUB.

8. Swansea – Sunderland
Swansea har tidvis spilt fin fotball denne sesongen, men poengfangsten har vært mager. 0-2-tapet for Southampton sist førte waliserne ned til 15. plass – bak erkerivalen Cardiff.

Michael Laudrup har litt rusk i forsvarsrekka om dagen: Kaptein Ashley Williams er trolig ute, og det er usikkert om Ben Davies blir klar. Keeper Michel Vorm ser ut til å rekke kampen, og midtbanetrioen Jonathan de Guzman, Pablo Hernandez og Leon Britton er trolig også tilgjengelige.

Sunderland tok ledelsen mot Manchester United sist, men unggutten Adnan Januzaj sørget for at man nok en gang en gang måtte ta til takke med null poeng. Ligger sist med ett poeng og skrekkelige 5-16 i målforskjell på sju kamper.

Det ble uavgjort i begge møtene mellom disse to forrige sesong.

Sunderland må snart begynne å ta poeng, og vi utelukker ikke en overraskelse mot et Swansea som varierer veldig i prestasjonene. HB.

9. Ipswich – Burnley
Ipswich har falt ned til 11. plass etter å ha spilt uavgjort i sine to siste kamper. Er fem poeng bak den gjeve sjetteplassen, og trenger full pott i kveld for ikke å miste kontakten helt med playofflagene.

Manager Mick McCarthy har spilt med det samme laget i fire kamper på rad nå, og det skal ikke være nye fravær i troppen.

Burnley gikk seirende ut av toppkampen mot Reading på intime Turf Moore sist og beholdt dermed serieledelsen. Har vunnet fem seriekamper på rad og er også seriens beste bortelag så langt (4-0-1).

Det har vært en del usikkerhet rundt Danny Ings og Sam Vokes, som har scoret til sammen 19 mål denne sesongen. Men manager Sean Dyche regner med å ha den giftige spissduoen tilgjengelig i dag. Kieran Trippier er også tilbake, og Ross Wallace er dermed eneste fravær.

Ipswich vant det tilsvarende møtet forrige sesong 2-1, mens Burnley gikk seirende ut av sin hjemmekamp. Vi tror mest på serielederen, men Ipswich kan fort knipe et poeng. UB.

10. Millwall - Queens Park Rangers
Millwall så ut til å kunne friskmeldes etter tre strake trepoengere i september, men så kom 0-4 og 2-5 mot henholdsvis Birmingham og Bournemouth i de to siste rundene. Dermed er man tilbake på 18. plass med 11 poeng på 11 kamper.

Alan Dunne er ute med karantene.

QPR kommer fra 2-0 både mot Barnsley og Middlesbrough og fortsetter dermed den gode statistikken med null baklengs. Ligger på andreplass med 26 poeng og 12-2 i målforskjell, men har én kamp til gode på ledende Burnley.

Den innleide midtbanespilleren Tom Carroll (Tottenham) er usikker etter å ha pådratt seg en skade på landslagsoppdrag for England U21.

QPR scorer mindre enn de andre topplagene, men kommer nok ikke målløse fra møtet med et Millwall-lag som har sluppet inn til sammen ni mål på de to siste kampene. Har selv ”sluttet” å slippe inn scoringer, og vi tror dette ender med borteseier. B.

11. Leicester – Huddersfield
Leicester virket uslåelige i mange uker, men så kom 0-1 borte mot Doncaster sist. Tapte dermed tre viktige poeng i kampen om direkte opprykk og ligger nå tre poeng bak Burnely og QPR.

Spissduoen Chris Wood og Gary Taylor-Fletcher er tilbake i trening og kan bli klare til dagens oppgjør. Sean St Ledger er også snart tilbake.

Huddersfield er inne i en tung periode, og vi må tilbake til oppgjøret mot Charlton 17. september for å finne siste seier. Har falt ned til 13. plass etter å ha snust på playoffplassene i starten av sesongen. Stiller trolig med en skadefri tropp i dag.

Et formsvakt Huddersfield bør være en ypperlig oppgave for Leicester til å komme tilbake på vinnersporet. H.

12. Blackburn – Charlton
Blackburn var i ferd med å melde seg på i opprykkskampene etter full pott mot Bournemouth og Watford. Wigan ble imidlertid for sterke forrige runde, og den gamle storklubben falt dermed ned til niendeplass – fem poeng bak Blackpool på playoff.

Grant Hanley er ute med karantene, men laget er styket offensivt av at Joshua King og Jordan Rhodes trolig blir klare for spill. Scott Dann har også trent bra denne uken, men David Dunn må trolig stå over igjen. Corry Evans, Dickson Etuhu og DJ Campbell er ute.

Charlton har bare vunnet én kamp denne sesongen og står med 0-3-3 på de siste seks oppgjørene. Ligger helt nede på 21. plass, men situasjonen er ikke så bekmørk som den kan virke. I de to siste rundene har man spilt uavgjort mot gode lag som Forest og Blackpool, og det er bare blitt ett baklengs.

Charlton vant det tilsvarende møtet 2-1 forrige sesong, mens oppgjøret i London endte uavgjort. Kaptein Johnnie Jackson og spissen Yann Kermorgant ser ut til å bli klare etter å ha stått over med skade de siste kampene. Leon Cort og Chris Solly er fortsatt ute.

Vi stoler ikke på denne Blackburn-utgaven og utelukker ikke at Charlton kan knipe et poeng. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:
1. Start – Rosenborg HB

2. West Ham - Manchester City HB

3. Arsenal - Norwich H

4. Chelsea - Cardiff H

5. Manchester United – Southampton H

6. Everton - Hull H

7. Stoke - West Bromwich HUB

8. Swansea – Sunderland HB

9. Ipswich – Burnley UB

10. Millwall - Queens Park Rangers B

11. Leicester – Huddersfield H

12. Blackburn – Charlton HU

Klikk her for å levere dette spillet.

432-rekker:
1. Start – Rosenborg HUB

2. West Ham - Manchester City HUB

3. Arsenal - Norwich H

4. Chelsea - Cardiff H

5. Manchester United – Southampton HU

6. Everton - Hull H

7. Stoke - West Bromwich HUB

8. Swansea – Sunderland HB

9. Ipswich – Burnley UB

10. Millwall - Queens Park Rangers B

11. Leicester – Huddersfield H

12. Blackburn – Charlton HU

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken