Det ble ingen store cupbomber for eliteserielagene. Samtlige som har spilt sin kamp ferdig tok seg ganske greit videre, men Sandefjord og Strømsgodset må ut i ekstraomganger.

Rosenborg, som har slitt i sesongåpningen, slo 4. divisjonslaget Trygg/Lade 1-0. Det er nok imidlertid ingen friskmelding på gang for Kjetil Rekdals menn, men de er altså videre til neste runde av cupen.

– En 1-0-seier er ikke overbevisende, og jeg tviler på de er fornøyd med det, sier Christian Borchgrevink i NRKs cupstudio.

De andre som fulgte cuprunden hos NRK var heller ikke overbevist over trønderne.

– Det er ikke nedtur heller, at de vinner. Men det er ikke sånn at vi har friskmeldt denne pasienten, sier kollega Aleksander Schau.

Rekdal var mildt sagt misfornøyd etter kampen. Han virket nærmest preget da han ble intervjuet etter kampen.

– Jeg har ikke så mye å si. Det er flaut og det er på et nivå du må oppleve for å tro det. Det er noen unntak hos oss som er til stede, men skal du lykkes i fotball må du ha stort hjerte og i dag var det mange som hadde manko på det, sier en nærmest målløs Rekdal til NRK.

Han fortsetter:

– Jeg tror jeg må tenke litt over hva jeg har opplevd, for dette var rimelig sjokkerende.

To eliteserielag i ekstraomganger

Et lag som slet lenge var Strømsgodset. De måtte ut i ekstraomganger, men drammenserne vant 1-0 mot Heming. Godset ble tvunget til å sette innpå flere profiler som Jonatan Braut Brunes, Gustav Valsvik og Tobias Gulliksen.

Sandefjord rotet bort en 2-0-ledelse mot Eik Tønsberg, og måtte også spille fotball i en halvtime til i ekstraomganger. Det stod 2-2 etter ekstraomganger, og det var Eik som overrasket og tok seg videre etter straffesparkkonkurranse.

Hansen og Kongsvinger slapp med skrekken

Vegard Hansens Kongsvinger var i kjempetrøbbel mot 4. divisjonslaget Lillehammer. De lå på et tidspunkt under 1-3, og var i ferd med å gå på et pinlig nederlag. Laget fra Obos-ligaen hentet seg imidlertid mesterlig inn, og snudde til 4-3. Dermed kan de puste lettet ut, og kan gjøre seg klare for andre runde i cupen.

Det startet så bra for Kongsvinger da Brage Berg Pedersen satte inn 1-0 for Hansens menn. Kort tid etter utlignet Lillehammer, og målene rant inn. Til tross for at de lå under 1-3 på et tidspunkt, så var ikke Pedersen ferdig med målshowet. Han stod bak de to neste målene og sørget for 3-3.

Joacim Holtan fullførte snuoperasjonen da han satte Kongsvingers fjerde mål. Målet ble naturligvis assistert av kampens store spiller, Brage Berg Pedersen. Nevnte Holtan sørget for at det til slutt var ingen tvil, og satte 5-3 for Kongsvinger.

Den ferske cupmesteren Brann viste at de fortsatt har krefter i beina. Bergenserne hadde full kontroll mot Frøya, og drar fra lokaloppgjøret med en 5-0-seier.

Slik gikk det for eliteserielagene:

Hammerfest - Tromsø 0-7 (startet 17.00)

Eik Tønsberg - Sandefjord 2-2 (pågår fortsatt)

Frøya - Brann 0-5

Nybergsund - HamKam 0-5

Urædd - Odd 1-7

Trygg/Lade - Rosenborg 0-1

Forus og Gausel - Viking 0-5

Heming - Strømsgodset 0-0

Surnadal - Molde 0-4

Eid - Aalesund 0-4

Åssiden - Stabæk 0-4