RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg fikk bank i Ukraina


MAN OF THE MATCH: Dnipros Matheus (til høyre) var kampens store spiller da det ukrainske laget slo Rosenborg torsdag.
MAN OF THE MATCH: Dnipros Matheus (til høyre) var kampens store spiller da det ukrainske laget slo Rosenborg torsdag. Foto: Sergey Kozin (Ap)
Sist oppdatert:
Til tider helt utspilt.

DNIPRO - ROSENBORG 3-0

Rosenborg var allerede slått ut av Europa League før oppgjøret mot Dnipro, men gjestene fra Trondheim dro til Ukraina i håp om å få et par poeng til på blokka i Europa.

Det så veldig bra ut når Alexander Søderlund vant straffe i første omgang, men Pål André Hellands miss skulle bli skjebnesvanger. Deretter tok Dnipro mer over og vant til slutt 3-0 etter to mål av angriperen Matheus og en scoring av Yehven Shakov.

- Det blir litt for enkelt med fasiten i hånda og si at det har vært stang ut for Rosenborg. De har rett og slett ikke vært gode nok, mente MAX-kommentator Kenneth Fredheim om trøndernes prestasjoner i Europa League.

Rosenborg bommer

Kampen ble innledet av to lag som ikke helt klarte å sette sitt preg. Det skulle derimot dommer Stephan Klossner når han gav bortelaget straffe i det 11.minutt.

Alexander Søderlund ble dratt over ende av Papa Gueye og dommer Klossner var klar i sin sak. Det var derimot ikke Pål André Helland som fikk sin straffe reddet av keeper Denys Boyko.

Etter en periode der hverken eller av lagene klarte å få i gang noe særlig på den offensive fronten så rullet RBK opp et flott angrep. Helland slo et utsøkt innlegg inn til Søderlund i det 27.minutt, men spissens tafatte avslutning var enkel for Boyko.

Der Rosenborg ikke klarte å ta sjansene sine så virket ukrainerne mye mer kliniske. I det 34.minutt suste venstrevingen Leo Matos innover i banen og kun en fin redning av André Hansen stoppet forsøket.

Han skulle ikke ha sjanse minuttet senere da den andre vingen, Matheus, ble spilt 1-mot-1 mot Jørgen Skjelvik. Etter å ha vendt vekk Rosenborg-forsvareren hamret han ballen i målet forbi Hansen.

Dermed kunne vertene gå til pause med ledelse, men det kunne vært veldig forskjellig hadde Helland og Søderlund vist seg like kliniske som Matheus i første omgang.

Matheus - på godt og vondt

Mye av andre omgang skulle handlet om nettopp den rappe brasilaneren. I det 51.minutt ville han ha straffe, men igjen ble han bedt om å reise seg igjen. Så skjedde det noe som vil gå sin seiersgang på YouTube.

John Jairo Ruiz spilte nemlig inn ballen etter å ha gått forbi flere Rosenborg-spillere. Foran målet lå Matheus som enkelt burde ha bredsidet ballen i det åpne buret. Han klarte, på et eller annet vis, å bomme helt på ballen som gikk tilbake i bue foran målet. André Hansen rakk å avverge før noen andre Dnipro-spillere rakk å reagere. Vanvittig miss.

Dog skulle brassen gjøre opp for seg kun minutter etterpå. Han ble først spilt fri, muligens så vidt i offside, og vippet ballen i tverleggeren. Et flott ettertrykk fra det ukrainske laget gjorde dog å gjøre at Matheus ble spilt opp igjen, og denne gangen avsluttet han enkelt forbi Hansen. Vanvittig dårlig forsvarsspill av trønderne.

Ydmyket

Etter en periode der begge lag egentlig virket ferdig med kampen så rullet Dnipro opp nok et flott angrep på høyresiden. Ballen spilles inn og Yehven Shakov dunket til. Hansen får en hånd på ballen, men den spratt opp og ednte til slutt i mål. Dermed sto det 3-0 til gjestene etter 80 minutter.

Det kunne blitt enda verre når Dnipro igjen kom på kontring i det 87.minutt. Ivan Tomecaks avslutning kom dog for nærme på André Hansen som klarte å avverge.

Matheus var nær ved å gjøre hattricket sitt komplett da han suste avgårde mot Rosenborg-målet på overtid i den andre omgangen. Dessverre for han strøk skuddet utenfor Hansens stolpe.

Helt på tampen burde Alexander Søderlund gitt Rosenborg et trøstemål, men hans heading i bakken spratt til slutt over tverleggeren og vil nok stå seg som en oppsummering på Rosenborgs prestasjoner i Europa League denne sesongen.

Flere mål skulle det ikke bli i Ukraina og Rosenborg tapte 3-0. Det betyr at Rosenborg ryker ut av Europa League som tabelljumbo i gruppe G. Dnipro forsvinner også ut, mens det er St. Etienne og Lazio som går videre til neste runde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere