*Nettavisen* Sport.

Rosenborg flørter med Demidov

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

- Jeg liker ham som type både på og utenfor banen, sier Jan Jönsson.

VÅLERENGA - ROSENBORG 0-0

HOTEL BRISTOL/ULLEVÅL (Nettavisen): Det er etter hvert viden kjent at landslagsstopper Vadim Demidov har et ønske om å bo nærmere sin familie, venner og kjæresten, Christina Vukicevic.

Det ble blåst stort opp da Real Sociedad-spilleren gikk ut i media og fortalte at Vålerenga kunne være aktuelt som neste stoppested og at det kan skje allerede i sommer.

Jönsson: - Jeg liker ham
Oslo-klubben er imidlertid ikke den eneste som kunne tenke seg å knytte til seg 25-åringen. Jan Jönsson ville ikke hatt noen ting imot å hente Spania-proffen tilbake til Trondheim og Rosenborg.

- Han er definitivt en spiller som kan være aktuell for oss. Spillere som har vært i Rosenborg og gjort det bra vil alltid være attraktivt, sier Jönsson til Nettavisen.

Den tidligere Stabæk-treneren kan tenke seg forsterkninger i alle ledd og innrømmer at Demidov er en spiller etter hans hjerte.

- Jeg liker ham som type, både utenfor banen og som spillertype. Han er en vinnerskalle, som passer godt inn her.

Demidov: - Kan være aktuelt
Etter det Nettavisen erfarer har Rosenborg forhørt seg om Demidovs situasjon i Real Sociedad, men har foreløpig ikke gjort noe framstøt. Selv tar hovedpersonen det med ro.

- Rosenborg kan være aktuelt, men akkurat nå ligger alt i Real Sociedads hender. Jeg vet at de vil ha penger for meg. Venter vi til januar, kan jeg signere for en annen klubb og gå gratis neste sommer. Det er noe de absolutt ikke vil, sier Demidov til Nettavisen.

Den tidligere Sandefjord- og Hønefoss-spilleren har kontrakt ut neste sesong, men er ikke redd for at han skal måtte bli værende i Spania mot sin egen vilje.

- De slipper meg nok ikke for hva som helst, men til slutt må de nok la meg gå på et eller annet vis. Jeg er ikke redd for at det ikke kommer noe bud, men vi får håpe at det passer med mine ambisjoner.

Fnyser av kritikerne
Mange har gått ut og kritisert Demidov for at han nå vurderer å droppe profflivet i utlandet og flytte hjemover. Det bryr han seg imidlertid fint lite om.

- Fotball er en stor del av livet mitt, men ikke like stor del som mange tror når de sier at jeg gir opp alle drømmene mine hvis jeg drar fra Spania. Fotball er viktig for meg, men på langt nær det viktigste.

Onsdag var landslagsstopperen på Ullevål og så landskampen sammen med blant andre Alexander Tettey og Daniel Braaten.

- Jeg må jo få med meg litt tippeligafotball når jeg først er i Oslo. Spekulasjonene starter vel igjen når jeg blir sett på Ullevaal, gliser han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.