Rosenborg forsøkte å selge Nicklas Bendtner i vinter

VAR ØNSKET UT: Rosenborg gjorde sitt for å gi slipp på Nicklas Bendtner i vinter.

VAR ØNSKET UT: Rosenborg gjorde sitt for å gi slipp på Nicklas Bendtner i vinter. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Den danske superstjernen virker å være totalt ute av Eirik Hornelands planer. Nå kan vi avsløre at RBK jobbet aktivt i vinter for å selge Bendtner til en annen klubb.

11.05.19 16:25

Nettavisen kan nemlig erfare at trønderne aktivt forsøkte å flytte på den danske 31-åringen i vinterens overgangsvindu.

I informasjonen Nettavisen har fått tilgang til skal Rosenborg ha iverksatt prosesser sist vinter i håp om å få inn et tilfredsstillende bud på den danske stjernespissen.

Nettavisen Pluss: Hvor god peiling har du egentlig på fotball? Ta Nettavisens fotballquiz!

Det lyktes de ikke med, og nå sliter Bendtner benken i Trondheim og virker å være langt unna toppformen som gjorde ham til toppscorer i 2017-sesongen.

Lørdag kom sågar nyheten om at Bendtner er vraket fra RBK-troppen som reiser til Åråsen for å spille klassikeren mot Lillestrøm.

Dansken har kontrakt ut året med Rosenborg, og kan etter FIFAs reglement åpne samtaler med klubber når han har seks måneder igjen av sin nåværende avtale med Rosenborg.

Rosenborgs sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye har som prinsipp å aldri kommentere spillerlogistikk før noe er konkret. Bjørnebye har heller ikke besvart Nettavisens gjentatte henvendelser om saken lørdag.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

- Parodi

Nyheten om at RBK har forsøkt å kvitte seg med Bendtner overrasker ikke Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson:

- Det er forventet at de vil det. De er nok økonomisk presset og det blir ikke bedre når folk ikke møter på stadion heller. At de har prøvd å få ham ut er ikke overraskende, de ønsket å stable ham på beina igjen og så selge ham ut. Dette var nesten en suksesshistorie, men det har ikke blitt det, sier Jonsson til Nettavisen.

Han er klar på at situasjonen rundt Bendtner og Rosenborg i seriestarten har blitt en farse både for klubb og spillers omdømme.

- Dette har vært en parodisk situasjon. Bendtner uttalte at han har trent hardt, og Horneland sier at han var i fysisk form, men så spiller han plutselig fordi han ikke er i matchform. Dette har vært en eneste stor parodi, men jeg synes ikke dette er en tøff avgjørelse.

EKSPERT: Joacim Jonsson følger Eliteserien tett, og er ikke overrasket over problemene på Lerkendal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Den tidligere sportsdirektøren i Fredrikstad tror at Rosenborg og trener Eirik Horneland fortsatt ønsker å fjerne Bendtner fra klubben når overgangsvinduet åpner til sommeren.

Det ser han på som en ukomplisert avgjørelse av ledelsen på Lerkendal.

- Det er et klart at Horneland vil ha han ut i sommer, slik at de kan få inn en ny spiss i sommer. Det er ingen tvil om det, og det viser han tydelig nå. De vil nok ha ham ut fordi han koster mye på lønnsbudsjettet uansett, sier Jonsson.

- Det er en enkel avgjørelse rundt en spiller som hverken medspillere, klubben eller supporterne liker. De var nære ved å få solgt ham tidligere, og etter det har dette vært kaos. Han virker ikke motivert og jobber ikke hardt nok heller. Dette er ikke et tap for RBK.

Nettavisen Pluss: Hvor god peiling har du egentlig på fotball? Ta Nettavisens fotballquiz!

En karrierepil som peker feil vei

Bendtner startet RBK-karrieren bra den første sesongen i Trondheim, men så har pilen pekt nedover. Etter en skuffende 2018-sesong endte det med den famøse taxi-episoden i København, noe som førte til at han gikk glipp av store deler av sesongoppkjøringen grunnet soning av fengselsstraff.

Superstjernen har ikke startet eliteseriesesongen på best tenkelig vis, og har kun startet to kamper under Eirik Horneland. Det kom i serieåpningen mot Bodø/Glimt og borte mot Molde.

På to kamper fra start og tre som innbytter er fasiten så langt null scoringer. Forrige kamp ble han, sammen med Alexander Søderlund, vraket til fordel for 19-åringen Erik Botheim som selv har uttalt at han er ute av form.

Den tidligere Arsenal-spissen ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for vold mot en taxisjåfør i den danske hovedstaden.

Nylig har det kommet frem at Bendtner ikke er spesielt fornøyd med behandlingen han har fått av Horneland i Rosenborg, at det ikke har eksistert noe særlig dialog mellom de to RBK-profilene denne sesongen.

Nå spørs det om ikke dansken kan være på vei ut dørene i sommer.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.