*Nettavisen* Sport.

Rosenborg gikk på nytt tap mot Sporting i Europa League

TUNGE TIDER: Birger Meling fortviler etter at Sporting gikk opp til 2-0 på Lerkendal, mens André Hansen hjelper Marius Lundemo på beina.

TUNGE TIDER: Birger Meling fortviler etter at Sporting gikk opp til 2-0 på Lerkendal, mens André Hansen hjelper Marius Lundemo på beina. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Trønderne har nå spilt 14 strake kamper på rad uten å vinne i Europas nest gjeveste klubbturnering.

07.11.19 20:59

ROSENBORG - SPORTING 0-2:

Rosenborg hadde lite å stille opp med i Europa League-møtet med portugisiske Sporting på Lerkendal torsdag.

Sebastian Coates og Bruno Fernandes scoret hvert sitt mål i første omgang og påførte dermed Rosenborg lagets sjette strake hjemmetap i Europa League.

Ikke siden laget spilte uavgjort 1-1 mot Zenit i 2017 har trønderne tatt poeng på hjemmebane i Europa.

Les også: Alf-Inge Haaland ler av ryktene om sønnen

Rosenborg har nå totalt 14 kamper på rad uten seier i Europa League. Ifølge Dagbladet innehar Apollon Limassol rekorden med 15 Europa League-kamper på rad uten seier.

Mathisen: - Ikke i nærheten

Jesper Mathisen, som kommenterte torsdagens kamp for TV 2, er alt annet enn imponert over det Eirik Hornelands mannskap presterer i Europa.

- Én ting er å tape hjemmekamper i Europa, men det er måten Rosenborg taper kamper på denne sesongen og forrige. De er ikke i nærheten av poeng. Det gjøres stygge feil i kamp etter kamp. Da er man ikke i nærheten av disse lagene, som er på et ganske mye høyere nivå, sa Mathisen underveis i kampen.

Han trakk frem Sportings 2-0-scoring som et godt bilde på hvorfor RBK sliter.

- Det er en forferdelig feil av Lundemo inne på egen halvdel, så er ikke Hovland i nærheten av å sette inn noe som helst press. Bruno Fernandes får kjøre ei enkel, lita skuddfinte. Da har han plutselig to meter for seg selv, sa Mathisen.

Tidligere Liverpool-spiller scoret

Det var etter et drøyt kvarters spill at Sporting tok ledelsen på Lerkendal torsdag.

Et hjørnespark ble slått gjennom hele feltet til Luis Neto, som slo ballen inn igjen. Der fant han tidligere Liverpool-spiller Sebastian Coates, som stanget inn Sportings første.

Etter 38 minutter økte gjestene ledelsen etter et stygt balltap på midtbanen. Marius Lundemo forsøkte å slå ballen framover, men ble blokkert. Yannick Bolasie spilte fri Bruno Fernandes, som etter en skuddfinte Bojan Zajic ville vært stolt av, dunket inn 0-2 via foten til Lundemo.

Jensen: - Veldig skuffet

Rosenborg hevet seg kraftig i den andre omgangen og skapte flere muligheter til å redusere, men lyktes ikke.

- Første omgang var for dårlig, men den andre var OK. Vi slapp inn mål på dødball igjen, og så gjorde vi en feil som førte til det andre målet. Igjen greide vi ikke å score selv, sa RBK-kaptein Mike Jensen til TV 2.

- Vi hadde en klar plan, men vi greide ikke å utføre den. Jeg er veldig skuffet.

Les også: Hevder Solskjær har ni spillere på ønskelisten

RBK står dermed med null poeng og 1-8 i målforskjell etter fire av seks runder i gruppespillet.

Da østerrikske LASK Linz slo PSV Eindhoven i den andre kampen i Gruppe D, ble det også klart at Rosenborg ender sist i gruppa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag