*Nettavisen* Sport.

Rosenborg gikk seirende ut i skjebnekampen mot Bodø/Glimt

BLUSS: Pyro under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion skal ha fått politiet til å reagere.

BLUSS: Pyro under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion skal ha fått politiet til å reagere. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Dramatikk på Lerkendal, både på banen og tribunen.

10.11.19 22:46

ROSENBORG - BODØ/GLIMT 3-2

Det var ventet at det ville bli brukt pyro på flere av Eliteseriekampene denne runden, men det som ikke var forventet var at politiet ville blande seg inn på tribunene - slik det skjedde på Lerkendal denne kjølige søndagen.

Kjernen fyrte opp pyro og bluss ved kampstart, noe som igjen førte til at politiet i Trønderlag bestemte seg for å gå til aksjon.

- Det er pinlig! Det er så flaut det som foregår

Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, stilte til intervju med Eurosport etter kampslutt, og forklarte kaoset på tribunen slik:

- Jeg har ikke fullstendig oversikt, men alle så jo at det var bluss på tribunen - og i dag var ikke det lovlig. Så har det skjedd noe rundt det, og vi visste at det ville være litt ekstra sjekk opp mot dette i dag, det visste begge klubber. Det eneste jeg vet er at én er sendt til legevakt med brannskader.

- Rosenborg som klubb har hatt møte med supporterne i forkant, så vi visste det ville være litt ekstra i dag. Nå er det sånn at det er politiet som styrer opp mot lovbrudd og sånn, så det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg tror - og håper at det ikke er noen (fra politiet) som har gått inn underveis i kampen.

Etter kampslutt var Pål Andre Helland rasende over engasjementet rundt Rosenborg, og sendte en kraftsalve i retning samtlige som er involvert med klubben.

- Noe må skje her i klubben og på tribunen! Det er 5000 på tribunen her, alle som er involvert i klubben må gå i seg selv. Det er pinlig! Det er så flaut det som foregår. Alle på kontorene her må gå i seg selv. Folk er likegyldige, det er undergangen til en fotballklubb det, raste Pål Andre Helland etter kampslutt.

LES OGSÅ: Tok ansvar i «skjebnekampen». Så tordnet profilen mot egen trener

Kampen snudd før pause

Kampen var bare ett minutt gammel da Roseborg noterte seg for kampens første mulighet, men skuddforsøket til Gjermund Åsen gikk over mål.

Like etter var det bortelaget sin tur til å prøve seg - og kun en svært god involvering av Andre Hansen hindret Victor Boniface i å sende sitt Bodø/Glimt i ledelsen.

Så dukket Tore Reginiussen opp etter 17 minutter. Corneren fra Gjermund Åsen var velplassert, og hodestøtet til Rosenborg-stopperen gikk kontant i nettmaskene.

LES OGSÅ: Reagerte kraftig på kontroversiell Liverpool-seier: - Tittelracet er over

Reginiussen var sentral igjen ti minutter senere, da med negativt fortegn.

Stopperen felte Jens Petter Hauge soleklart i egen boks, og straffesparket ekspederte Hauge selv elegant i mål - hans femte nettkjenning denne sesongen.

Klikk på bildet for å forstørre. INSTRUMENTAL: Jens Petter Hauge i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion.

INSTRUMENTAL: Jens Petter Hauge i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Bodø/Glimt på Lerkendal Stadion. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Og Hauge var på ingen måte ferdig med det.

Fem minutter senere nikket spilleren inn sitt andre for dagen, etter aldeles nydelig spill fra gjestene. Philip Zinckernagels innlegg sto det høy klasse over - og dermed var kampen snudd på fem minutter.

- Det er så vakkert det Bodø/Glimt driver med! De har snudd kampen på Lerkendal, reagerte Kenneth Fredheim for Eurosport!

Resultatet sto seg også til hvilen - uten de helt store mulighetene til noen av lagene.

- Sivilpoliti la supportere i jern

I pausen dukket det opp meldinger om at flere Rosenborg-supportere skal ha blitt lagt i jern av sivilpoliti på Lerkendal. Dette skal igjen ha fått store deler av Kjernen til å pakke sammen og dra fra stadion i protest.

- Jeg kan ikke huske å ha vært på Lerkendal med så få tilskuere, sa Fredheim.

Til Dagbladet forklarer operasjonsleder i Politiet Svei Åkervik situasjonen slik:

- Vi har pågrepet en Rosenborg-supporter i Kjernen. Han var aggresiv mot vaktene og brukte bluss. En vekter på stedet fikk noe av dette i ansiktet og ble fraktet til legevakt, sier operasjonsleder Svein Åkervik.

Etter 53 minutter vartet Bodø/Glimts målvakt Ricardo Friedrich opp med en smått vanvittig trippelredning, hvor Rosenborg-spillerne nærmest sto i vantro da det ble klart at ballen ikke gikk i mål.

Pål Andre Helland kom inn og ga RBK litt etterlengtet energi, og etter 69 minutter kom innbytteren nær å utligne for sitt lag, men avslutningen gikk i nettveggen.

Fire minutter senere fikk Rosenborg et helt korrekt idømt straffespark - og det var liten tvil om hvem som skulle ta den. Pål Andre Helland var iskald fra elleve meter og sendte Friedrich motsatt vei av ballen - og dermed var lagene like langt på Lerkendal.

Så måtte vi vente til langt inn i overtiden før det virkelig eksploderte på Lerkendal.

Igjen var Helland sentral, med en god pasning til Marius Lundemo, som smalt til fra avstand og i mål. Den scoringen kan vise seg å bety veldig, veldig mye for Horneland og Rosenborg. Nå ser det nemlig langt lysere ut med tanke på en tredjeplass i Eliteserien - og dermed europaspill-muligheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.