RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosenborg hadde flaks

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Sist oppdatert:
NADDERUD (TV 2 Nettavisen): De regjerende seriemesterne var heldige som unngikk tap mot bunnlaget Stabæk på Nadderud mandag. – Vi var utrolig tafatte, sa Rosenborg-forsvarer Vidar Riseth.

Det var stille i Rosenborg-garderoben etter kampen. Skuffelsen over egen innsats var enorm.

- Det er klart jeg er skuffet over det vi viser mot Stabæk. Det er slike kamper som dette vi må kjempe hardere i, sa en stille Vidar Riseth til TV 2 Nettavisen etter kampen.

- Vi var utrolig tafatte og jeg synes vi rett og slett var sløve. Dette holder ikke, konkluderte han.

Og Riseth hadde helt rett, i alle fall hvis Rosenborg oppskriftsmessig skal ta seriegullet i år. For det de beviste på Nadderud-matta var langt under pari. Skjønt, de fikk et mål, og våknet på overtid i 2. omgang, men seriemesterspill viste de aldri.

- Det er merkelig. Vi våknet på helt på slutten, men det holdt ikke. Man kan begynne å lure på om Nadderud er en stadion hvor vi aldri skal lykkes, undret Riseth vel vitende om at Rosenborg ikke har vunnet i Bærum siden 2000. Fjorårets kamp endte 2-2.

Se kamputvikling og spillerbørs her

Hjemmelaget åpnet best
Det var Stabæk som startet hardkjøret på Nadderud og det var vel fortjent at bæringene fikk trampeklapp da lagene gikk av til pause. Rosenborgs Harald Martin Brattbakk hadde pirket inn 0-1 på riktig målscorervis etter en fin ball fra Jan Gunnar Solli på venstrekanten i det 21. minutt. Likevel var det Stabæk som hadde både banespill og sjanser. Det buttet imidlertid foran mål.

- Ingen hadde vært uenige om vi hadde ledet med to-tre mål ved pause. Vi hadde utallige sjanser som burde ha fått en bedre skjebne, sa banens bestemann, Samuel Wowoah.

Stabæk fulgte opp den meget gode førsteomgangen, men slet foran Espen Johnsens mål. Nå skal det sies at Rosenborg-keeperen gjorde en formidabel jobb mellom stengene, men bæringene hadde heller ikke marginene på sin side. Likevel skulle de klare å få den fortjente utligningen rett før full tid. Thomas Finstad fikk ballen fra Christian Holter i det 89. minutt, og på åpent mål gjorde Finstad ingen feil.

- Det var helt forferdelig å stå på sidenlinjen, men en utrolig glede når Thomas satt ballen i mål, sa Stabæk-trener Gaute Larsen.

- Målet var helt fortjent, men vi skulle avgjort dette tidligere. Når man får 13-14 klare målsjanser mot Rosenborg, kan man ikke sløse slik, sa han.

- Og jeg er spesielt glad over måten vi gjorde dette på. Vi er tilbake til vår egen identitet, og gjør dette på Stabæk-måten. Vi spilte på den måten vi ønsker, og til og med kjører i senk seriemesteren fra i fjor, la Larsen til.

- Pratet ut
Stabæk-treneren innrømmet at man den siste tiden har jobbet for å løse problemene Bærums-klubben har vært i. For med 0-3-tap på Åråsen for Lillestrøm i sist serierunde, var Stabæk definitvt nede i sumpa. Nå ser det med en gang mer lyst ut etter å ha vist seg fra en annen side mot Rosenborg.

- Vi har hatt møte med spillergruppa for å finne ut av hva som var galt. Der fikk vi pratet ut, sa han.

- Og med både cupkampen mot Kvik/Halden og Rosenborg-kampen i tankene, viser det seg at vi har en meget bra spillerstall. Jeg velger derfor å fokusere på det positive, og at vi nå ser ut til å snu trenden. Vi må likevel ikke gi oss, vi må jobbe hardere, la han til samtidig som han fortalte at han naturlig nok gleder seg til Martin Andresen er tilbake.

- Jeg skulle like å høre om et bedre spillerkjøp enn det vi har gjort, sa Larsen med et smil.

Fram til spillervinudet åpner, er likevel Stabæk nødt til å bruke de spillerne de har. Stabæk-treneren er ikke bekymret.

- Selv om vi kanskje skulle ønske å hente inn noen, har vi ikke de nødvendige økonomiske midlene.

- Men når spillere som Mads Jørgensen, Veigar Pall Gunnarsson og Samuel Wowoah hele tiden finner bedre til rette i den norske ligaen, vil det bare kunne gå en vei. Selv synes jeg Samuel var stor mot Rosenborg.

- Ikke overmenn
Djurgården-spilleren Samuel Wowoah, som denne sesongen er utlånt til Stabæk, jobbet utrettelig på venstrekanten og ble etterhvert flyttet fram som spiss.

- Jeg spiller der treneren sier jeg skal spille, selv om jeg synes venstresiden er best, med tanke på at jeg er venstrebeint, forklarte han.

Wowoah, som helt klart har teknikken i orden, kjørte karusell med flere av Rosenborg-spillerne.

- Jeg har spilt mot Rosenborg før, og synes ikke de er overmenn. Jeg har selv aldri tapt mot Rosenborg, sier han.

- Vi hadde fortjent seier, men slik ble det ikke, konkluderte han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere