*Nettavisen* Sport.

Rosenborg henter NHL-stjerne

Foto: Afp/Scanpix

Norskamerikaneren vil både spille og bli kjent med slekta.

11.10.12 08:31

Rosenborg blir den første, norske klubben som henter en NHL-spiller etter at lockouten ble et faktum i den amerikanske ishockeyligaen.

Florida Panthers-stjernen Jack Skille, som har spilt 138 NHL-kamper, er spilleklar allerede om en uke.

Skille ble i 2005 draftet som nummer sju i den første runden. Samme år ble verdens kanskje beste spiller, Sidney Crosby, draftet som nummer én. Skille blir dermed den høyest draftede spilleren som har spilt i Norge.

- Jeg hadde en magefølelse på at han ville svare ja, men det er jo egentlig helt vilt, sier styremedlem i Rosenborg, Tommy Iversen, ifølge adressa.no.

Har fulgt med Skille i 20 år
Iversen har samme tippoldefar som den amerikanske spilleren. Skille har nemlig norske aner, og det er ingen tilfeldighet at han havner i Rosenborg.

Iversens familie hadde for 20 år siden besøk av Skilles besteforeldre, og det kom fram at barnebarnet var et stort hockeytalent. Iversen har siden fulgt tett med på Skilles karriere.

- Jeg har fulgt ham tett siden, og det har opp gjennom årene vært mye kontakt mellom familiene. Men jeg har aldri snakket med ham selv før inntil halvannen uke siden, forteller Iversen.

Slektskapet skal være en av hovedgrunnene til at Skille velger å forlate lockout og frustrasjon i USA, til fordel for den trønderske isen.

- Jeg ser veldig fram til å finne ut mer av hvor mine slektninger kommer fra, og ikke minst hilse på familie. Jeg visste at jeg hadde røtter i Trondheim, men visste ikke at noen så nære bodde der nå, sier Skille, som var i ferd med å gå gjennom klubbalternativene sammen med sin agent, da e-posten fra Rosenborg dukket opp.

- Da jeg fikk mailen, og min agent fikk lese den var det ikke tvil. Jeg måtte si ja, og jeg gleder meg.

Lover bra form
25-åringen har ikke spilt siden han opererte skulderen i mars, men skal være skadefri når han kommer til Trondheim denne uka.

- Jeg har trent knallhardt for å komme i form til NHL-sesongen, så formen er det ikke noe i veien med, forteller han.

Daglig leder i Rosenborg, Atle Johansen, er naturlig nok fornøyd med signeringen.

- Dette koster oss ingenting, og det er viktig. Vi har jo sagt at det er back vi er ute etter, og det er fortsatt førsteprioritet. Men vi kan ikke si nei til det her selvfølgelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.