*Nettavisen* Sport.

Rosenborg imponerte ingen

Foto: Liam McBurney (PA/Scanpix)

Et greit utgangspunkt før returkampen var det eneste som gledet i Belfast.

14.07.10 22:55

LINFIELD - ROSENBORG 0-0:

Rosenborg vil tilbake i det aller beste fotballselskap. Men skal trønderne kvalifisere seg for Champions League, og ha noe der å gjøre, må de heve seg mange hakk fra det de presterte i Belfast onsdag kveld.

Kampen mot Linfield endte 0-0. Resultatet gir RBK et greit utgangspunkt før returkampen på Lerkendal om en uke, og så mye annet var det strengt tatt ikke å glede seg over.

Les også: - Det begynner virkelig å haste

Savnet stjernene
Rosenborg reiste til Nord-Irland uten Rade Prica (skadet) og Per Ciljan Skjelbred (syk), som begge ville vært klare førstevalg. Likevel var det forventet at trønderne skulle dominere fra start i Nils Arne Eggens europeiske comeback på trenerbenken mot et lag som ennå ikke er i gang med seriespill i hjemlandet.

Men det var et svært blodfattig Rosenborg de frammøtte fikk se på Windsor Park i førsteomgang. Trønderne gikk til pause uten å ha skapt en eneste stor målsjanse – men riktig nok også uten å ha sluppet til store sjanser.

Både Skjelbreds sugende løp og Pricas duellkraft i feltet var sårt savnet.

Bedre med Strand
Etter pausen ble Skjelbred-erstatter Abdou Traouré igjen i garderoben, og inn kom superveteranen Roar Strand.

40-åringens inntreden førte til at Rosenborg klarte å etablere et visst grep om begivenhetene.

Men den første virkelig store målsjansen kom ikke før etter 71 minutters spill, da unggutten Markus Henriksen tvang Linfield-keeper Alan Blayney ut i full strekk.

Etter sjansen reiste hjemmelaget seg igjen, og etter 73 minutter ble de kanskje snytt for et straffespark. Vadim Demidov dyttet en spiller i ryggen omtrent på 16-metersstreken, og dommer valgte å gi frispark akkurat på streken. TV-reprisen viste at forseelsen trolig fant sted innenfor straffefeltet.

Burde scoret
At Rosenborg ikke scoret etter 86 minutter, er en gåte. Fredrik Winsnes vippet ballen over Linfield-forsvaret. Den havnet hos Mikael Lustig som definitivt burde ha satt kula i nettet. Enda større var likevel sjansen Morten Moldskred fikk på returen, men sunnmøring lider av målvegring i øyeblikket.

Dermed ebbet kampen ut med 0-0.

- En relativt dårlig prestasjon, det må det være lov å si, oppsummerer Viasats ekspertkommentator Knut Torbjørn Eggen, som spesielt savnet aggressivitet i forsvarsspillet.

Nå må RBK gjøre hele jobben på eget gress neste onsdag. Før den tid blir det klart hvem RBK eventuelt møter i tredje kvalifiseringsrunde. Det trekkes nemlig fredag.

Går de videre fra tredje kvalifiseringsrunde, kommer trønderne til play-off om Champions League-billett. Skulle de tape, går de inn i play-off-runden til Europa League.

PS. Torsdag spiller Stabæk og Molde kvalifiserng til Europa League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.