Rosenborg kan få hviterussisk eller polsk motstand i CL-kvaliken

UT I EUROPA: Eirik Horneland og Rosenborg skal forsøke å kvalifisere seg til Champions Legaue.

UT I EUROPA: Eirik Horneland og Rosenborg skal forsøke å kvalifisere seg til Champions Legaue. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Kan møte BATE Borisov fra Hviterussland.

19.06.19 12:15

Tirsdag ble det klart at Rosenborg skal møte Linfield FC fra Nord-Irland i den første kvalifiseringsrunden til neste sesongs utgave av Champions League.

Onsdag ble det klart hvem som blir trøndernes motstander i kvalifiseringsrunde nummer to blir, om de tar seg forbi det første hindreret på veien mot gruppespillet.

Rosenborg ble trukket mot vinneren av BATE Borisov og Piast Gliwice.

BATE Borisov har flere ganger tidligere vært i gruppespillet av Champions League og skulle det bli hviterusserne, må det ansees som en storkamp for trønderne. BATE har vunnet ligaen i hjemlandet hvert eneste år siden 2006. Sist gang hviterusserne var kvalifisert til gruppespillet i Champions League var tilbake i 2015/16-sesongen.

RBK starter med bortekamp i møtene med Linfield. Kampene i den kvalifiseringsrunden spilles 9./10. og 16./17. juli.

Første kamp av andre kvalifiseringsrunde spilles 23-24. juli, mens returkampen spilles 30-31. juli.

For å komme seg til Champions League må Rosenborg gjennom totalt tre kvalifiseringsrunder, samt en avgjørende play off-runde til slutt.

Sist gang et lag fra Norge var med i gruppespillet av Champions League var helt tilbake i 2007/08-sesongen. Det var nettopp RBK som var kvalifisert den gang.

Sist sesong var fjorårets seriemester i gruppespillet av Europa League. Det endte med kun ett poeng og sisteplass i gruppen for det norske laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.