Rosenborg kan ikke tape

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Rosenborg blir hektet av i gullkampen dersom laget taper hjemme mot Molde. Sjekk våre tippetips.

08.07.12 16:53

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Start buklander i Ulsteinvik
Oddstips 2: Siste reis for Martin?
Dobbel V5 Sørlandet: Favorittpreget i sør
V65 Eskilstuna: Vi tror på Tarzan-show

Søndagens tippekupong består av fem kamper fra Tippeligaen og seks kamper fra Adeccoligaen. Kupongen kompletteres av oppgjøret mellom Elfsborg og Mjällby fra Allsvenskan. Bonuspotten er kommet opp i ca 2,1 millioner kroner og gjelder som kjent kun ved fulltid.

1. Rosenborg - Molde
Etter begredelige 0-4-1 på fem seriekamper, slo Rosenborg tilbake med sterke 4-1 borte mot Viking sist lørdag. Torsdag gjorde trønderne jobben borte mot Crusaders i Europa League- kvaliken med 3-0 seier. Rosenborg er på 4. plass i Tippeligaen og har sju poeng opp til serieleder Strømsgodset og seks poeng opp til Molde på andreplass. Har faktisk ikke bedre enn 3-3-1 hjemme på Lerkendal. Forsvarssjef Jim Larsen er tilbake etter å ha mistet de siste kampene. Daniel Fredheim Holm er usikker.

Molde har for alvor fått opp dampen og er altså kun ett poeng bak serieleder Strømsgodset. Etter 1-2 tapet borte for Sogndal 28. april, har det blitt 6-1-0 på de sju siste seriekampene. Slo nettopp Rosenborg 4-3 i i 4.runde i cupen for halvannen uke siden, i en kamp der Molde var klart best. Har imidlertid ikke bedre enn 2-1-3 på bortebane, det skal dog tillegges at tapene kom i årets tre første bortekamper. Ingen nye fravær i Molde.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende i Trondheim, vi føler Molde er kapable til å ta alle poengene søndag og kommer ikke utenom heldekk i denne. HUB.

2. Odd Grenland - FK Haugesund
Kopi av onsdagens cupkamp der vi hadde ståltro på Haugesund som også innfridde til flotte 2,70 i odds. Etter 0-2-2 på de fire siste seriekampene er Odd kun ett poeng foran Fredrikstad på kvalifiseringsplassen og hjemme i Skien har Odd så svake tall som 1-3-1. Keeper Andre Hansen ble utvist mot Molde i forrige kamp og soner karantene her. Lars Kristian Eriksen er fortsatt uaktuell, men Morten Fevang er friskmeldt (starter trolig på benken).

Godtgående Haugesund fortsetter å imponere. Måtte riktignok nøye seg med 1-1 i hjemmemøtet med Tromsø sist helg, men tok seg altså komfortabelt til kvartfinalen i cupen ved å beseire Odd i Skien 2-0 søndag. Er helt opp på tredjeplass i Tippeligaen etter flotte 6-6-1 på de 13 første seriekampene. I år har også laget kvittet seg med bortekomplekset og står med klart godkjente 3-3-1 på reise. Haugesund stiller trolig med samme elleve som startet i cupkampen onsdag.

3-1-0 er tallene på de fire siste tilsvarende seriemøtene i Skien. Haugesund må få utgangstipset, men heller ikke utenkelig at Odd slår tilbake. HB.

3. Sandnes Ulf - Vålerenga
Vi hadde ikke spesielt stor tro på Sandnes Ulf borte mot Lillestrøm sist helg, men Asle Andersens disipler vant meget fortjent 3-1. Det gjorde garantert godt for Sandnes som ikke hadde bedre enn 0-3-2 på de fem foregående. Avanserte dermed til 7. plass på tabellen med sine 17 poeng, og har fem poeng ned til Fredrikstad på kvalplassen. Variable 2-3-2 hjemme i Sadnes. Anel Rasjak, Andreas Westlye og Andreas Ulland Andersen var ikke med mot LIllestrøm, og er heller ikke klare søndag. Fredrik Torsteinbø startet sist som spiss, men er usikker grunnet problemer med mage/lysk. Da er det selvsagt gledelig for hjemmelaget at spisskollega Tommy Høiland er friskmeldt.

Vålerenga gjorde en ny svak kamp hjemme mot Aalesund mandag og skal si seg mest fornøyd med 0-0. Cupexit mot Sandefjord tredje sist og en elendig hjemmekamp mot Stabæk nest sist (1-2 tap) og Vålerenga henger ikke sammen verken på banen eller utenfor banen. En av gullfavorittene er helt nede på 10.plass med 15 poeng og borte står laget med svake 1-1-3. Marcus Pedersen har vært på byn uten lov og er ilagt en kamps karantene, mens kortsamler Fegor Ogude (utropt til Tippeligaens beste spiller før sesongstart av VG-journalist Knut Espen Svegaarden - ikke heldig med den) igjen må sone karantene for gule kort. Veigar Pall Gunnarsson fikk seg en smell på trening fredag og er heller ikke med til Sandnes.

Sandnes Ulf fikk en etterlengtet opptur sist helg, mens Vålerenga ikke får til noe som helst. Klar fordel hjemmelaget dette og vi garderer ikke. H.

4. Stabæk - Strømsgodset
Etter to strake seire (4-1 hjemme mot Lillestrøm og 2-1 borte mot Vålerenga) var Stabæk uheldig som ikke fikk med seg poeng fra Bergen sist lørdag. To forsvarsfeil fra Stabæk sendte bergenserne 2-0 foran, men Stabæk kjempet seg flott tilbake. Skuffende 0-2 tap borte mot finske JJK i EL-kvalifisering torsdag kveld. Med mannskapet ser det bra ut, kun Torstein Andersen Aase er ute. Med skarve sju poeng i Tippeligaen er det fem poeng opp til Fredrikstad på kvalik. 1-1-4 hjemme på Nadderud, men seieren kom i forrige hjemmekamp.

Strømsgodset fortsetter å imponere. 4-0 hjemme mot Hønefoss sist helg, gjorde at laget forsvarte serieledelsen med bravur. Bunnsolide 6-1 hjemme mot Mjøndalen i cupen onsdag og med 29 poeng er laget fortsatt ett poeng foran Molde på Tippeligatabellen. 3-1-2 er bedre bortetall enn normalt for Godset. Midtbanespilleren Mohammed Abu har reist. For øvrig er det problemfritt for serielederen.

Det står 4-0-1 på de fem siste tilsvarende, men i år er naturligvis forutsetningene veldig annerledes. Vi utelukker likevel ikke hjemmelaget, de har vist klar bedring i det siste. HB.

5. Aalesund - Viking
Tre strake poengdelinger for Aalesund nå, skjønt den siste var cupkampen borte mot Sandefjord torsdag (1-1 etter ordinær tid og 2-1 til Sandefjord e.e.o). Dermed blir det ingen cupfinale på fjorårets norgesmester i år. Skuffet med 2-2 hjemme mot Sogndal i forrige hjemmekamp, men var minst dårlige i den meget svake fotballkampen mot Vålerenga mandag. 3-3-0 hjemme på Color Line stadion og er midtsjiktet med sine 16 poeng. Jäager, Orry Larsen, James og Sylling Olsen er langtidsskadde.

Viking har ikke fått noen pangstart under Kjell Jonevret. Gjorde en bra spillemessig kamp hjemme mot Rosenborg sist lørdag, men fikk likevel 1-4 i fleisen etter to sene Rosenborg-mål. Hadde kvartfinalebilletten i lomma hjemme mot Brann onsdag kveld, men en klønete Rune Almenning Jarstein serverte utligningen til Brann i sluttminuttene og bergenserne takket for det ved å avgjøre i ekstraomgangene. 1-2-4 er tallene borte for Viking som med 14 poeng kun har to poeng ned til kvalik. Både Anier og Nevland kan være tilbake.

Det står 2-0-3 på de fem siste tilsvarende i Aalesund. Hjemmeseirene har kommet de to siste årene. Vidåpent oppgjør dette mellom to lag som varierer mye. HUB.

6. Bryne - Sandefjord
Tippernes skrekk Bryne fortsetter å variere, men gjorde en flott opphenting borte mot Sarpsborg 08 sist søndag. Kom bakpå 0-2 i den kampen, men berget 2-2 og ett poeng. 2-1-1 på de fire foregående, så Bryne er for oppadgående. Det trenger laget også, med 13 poeng er det kun fire poeng ned til meget formsterke Hødd på nedrykksplass. 2-2-2 er den meget karakteristiske hjemmestatistikken for notorisk ustabile Bryne. Her må Kai Risholt sone karantene, mens noen spillere fortsatt er ute med skade.

Sandefjord avanserte til kvartfinalen i cupen torsdag på bekostning av Aalesund etter ekstraomganger og Sandefjord tok dermed sin andre cupskalp fra Tippeligaen på rad etter nettopp ekstraomganger. Alexander Gabrielsen og Yaw Amankwah manglet begge i denne kampen og er trolig borte også søndag for hjemmelaget som skuffet med 1-2 tap hjemme for Tromsdalen forrige helg. Er ikke bedre enn nummer ni på tabellen, men har slitt og sliter med skader på sentrale spillere. 2-1-2 er tallene på bortebane.

1-3 og 2-1 i de to siste tilsvarende på Jæren og da synes halvgardering naturlig. HB.

7. Bærum - Notodden
Det vil seg aldeles ikke for hjemmelaget som raknet utover i andre omgang i bortemøtet med Kongsvinger sist helg (tap 2-6). Etter ni strake tap står Bærum fortsatt med to poeng og har hele elleve poeng til Bryne over streken. Det ene av disse poengene er tatt hjemme (0-1-4). Morten Ruud Irgens er tilbake fra karantene. På skadefronten er Marius Lundemo, Thomas Larsen og Thomas Finstad alle ute

Vi gikk mot et kraftig svekket Notodden i hjemmemøtet med Bodø/Glimt sist helg og med åtte spillere uaktuelle ble det også tap, men 0-4 var stygge sifre. Borgar Velta, Paal Christian Alsaker og Martin Holmen sonet karantene i den kampen, men alle er tilbake her. Tarjei Dale, Christian Bjerke, Bardh Shala og Tor Omar Sande er alle fortsatt skadet for Notodden som har fem strake bortetap og fæle 1-14 i målforskjell på bortebane. Har tatt tre seire hjemme og det poengene laget har. Med ni poeng er det fire poeng opp til Bryne på sikker plass.

Tilsvarende seriemøte i 2010 endte med 2-0 seier til hjemmelaget. Søndag har vi tro på at sesongens første trepoenger kommer for hjemmelaget. H.

8. Hødd - Start
Vi hadde litt tro på at Hødd kunne få en bra sesong i år, men innledningen på sesongen var nesten katastrofal. Nå har imidlertid Lars Arne Nilsens gutter fått opp farten. Sju poeng på de tre siste seriekampene har bragt laget opp 10 poeng, og nå er det bare tre poeng opp til sikker plass. Sterkt bortepoeng mot Ranheim sist helg (1-1). I den samme perioden har laget slått ut Sarpsborg 08 (e.e.o) og Asker i cupen og er altså avansert til kvartfinalen. Vegard Heltne (a) er eneste spiller som mangler for Hødd, kan assistentrener Sindre Eid fortelle til Sportspill lørdag ettermiddag.

Hjemmesterke Start utlignet på overtid i cupkampen hjemme mot Tromsø onsdag, men tapte etter ekstraomganger og straffespark og kan således konsentrere seg om seriespillet og opprykkskampen. Daværende serieleder Ullensaker/Kisa ble slått 2-0 hjemme sist lørdag og dermed overtok Start serieledelsen med sine 24 poeng. 5-0-0 hjemme i Kristiansand, mer variable 2-3-1 på reise. Tapet kom borte mot Mjøndalen (3-0). Imponerte heller ikke i bortemøtet mot Bærum i siste bortekamp (3-2 seier). Start sender en helt identisk 16-manns tropp til Ulsteinvik som laget hadde mot Tromsø onsdag. Det betyr at Espen Hoff fortsatt ikke er friskmeldt.

Et hjemmelag stinn i selvtillit, mot et Start-lag som brente mye energi i 120 minutter i cupkampen mot Tromsø og som heller ikke imponerer på bortebane. Her skal skrellen testes. H.

9. Mjøndalen - Kongsvinger
Mjøndalen lurte oss hjemme mot Sandefjord i forrige hjemmekamp. Vi trodde sterkt på laget, men det endte 0-3. Sist søndag trodde vi ikke på laget borte mot Strømmen, men bruntrøyene fikk med seg ett velfortjent poeng. Onsdag fikk laget juling så det holdt i 4. rundekampen mot Strømsgodset og måtte reise hjem fra Marienlyst med 1-6 i bagasjen. Ligger på 11. plass i serien med sine 15 poeng og har tatt ti av disse hjemme (3-1-1).

Kongsvinger åpnet med tre strake seire, fortsatte med fem strake tap, før det nå er blitt sju poeng på de tre siste. Motstanden i disse tre kampene har imidlertid vært svak i form av Alta, Notodden og Bærum ( de tre nederste lagene). Borte står laget med 2-1-3 totalt, men det er kun blitt ett bortepoeng på de fire siste.

2-1 og 2-2 i de to siste tilsvarende. Hjemmelaget har variert voldsomt i det siste, bortelaget er på tur opp. HB.

10. Tromsdalen - Sarpsborg 08
Tromsdalen hadde mer enn nok med å forsvare seg i bortemøtet med Sandefjord sist og på stillingen 1-0 til Sandefjord ti minutter før slutt, var det svært lite som tydet på poeng. To raske scoringer fikset 2-1 seier og tre poeng. TRomsdalen står dermed med 17 poeng og er inne på siste playoffplass, men det er som kjent fryktelig tett i Adeccoligaen i år. Hjemme i nord står laget med 3-1-1. Eirik Bertheussen, Håvard Lysvoll og Reidar Waage var ute sist og er fortsatt ute. Det som verre er at også Lars Gunnar Johnsen, Jonas Johansen, Christer Johnsgård og Fredrik Allertsen også må stå over søndag og minst fem av de sju som mangler ville vært i en normal startellever. Vi pratet med Gaute Helstrup i Tromsdalen lørdag og han kunne fortelle at med bare 17 mann i A-stallen, blir det en utfordring å sette sammen en slagkraftig ellever. Tromsdalen søkte for øvrig NFF om å få utsatt kampen pga av alle fraværene, men fikke ikke gehør hos byråkratene der.

Sarpsborg 08 rotet bort en 2-0 ledelse hjemme mot Bryne sist helg og røk 1-2 borte for Ullensaker/Kisa nest sist. Fjorårets tippeligalag er på fjerdeplass med sine 21 poeng, men det er bare tre poeng til tetduoen Start og Ull/Kisa. Har vært svært solide på bortebane i år (4-0-1). Tobias Henanger, Glenn Roberts, Claes Jørgensen og Mehmed Divanovic blir igjen i Sarpsborg, på grunn av sterk konkurranse om plassene. Martin Wiig og Michael Røn er begge tilbake og med nordover og Sarpsborg sender en sterk 18-mannstropp til Tromsø.

Det står 1-0-2 på de tre siste tilsvarende mellom lagene. Hjemmelaget biter svært godt fra seg hjemme, mens Sarpsborg er sterke borte. Med med rådende omstendigheter ser dettte ut som en svært grei borteseier. B.

11. Ullensaker/Kisa - Ham-Kam
Ikke uventet røk overraskelseslaget Ull/KIsa i toppkampen borte mot Start sist lørdag (0-2), men Arne Erlandsens gutter gjorde ingen dårlig kamp. Til tross for tapet, er Ull/Kisa fortsatt på direkte opprykksplass, a poeng med den nye serielederen Start. Stod med fem strake seire før tapet sist helg. Flotte 4-0-1 hjemme på Romerike. Pål Steffen Andresen er ute grunnet hjernerystelse.

Ham-Kam har brukbare 4-3-1 på de åtte siste, tapet kom borte for Hødd i siste kamp før sommerferien (0-5). Avgjorde hjemmekampen mot Alta tidlig sist helg og vant 3-0. Med 15 poeng er laget på 8. plass og det er kort vei både opp og ned. Variable 2-1-2 på bortebane.

Klarer Ull/Kisa å holde koken og hvor bra er egentlig laget? Ikke lett å finne et fornuftig svar på det. Vi lar hjemmebanefordelen avgjøre og på en svært vanskelig søndagskupong tror vi Arne Erlandsens menn holder koken litt til. HU.

12. Elfsborg - Mjällby
Kanskje var det keeper Kenneth Høie som var dypt savnet for Elfsborg i bortemøtet med Åtvidaberg sist helg, eller så var den suverene serielederen i fortsatt feriemodus. 1.5 bortetapet var nesten et sjokk, men Elfsborg har fortsatt fem poengs ledelse i Allsvenskan. Nevnte Høie hadde kun kontrakt frem til EM-pausen. Hjemme i Borås er som vanlig Elfsborg knallsterke. 6-0-0 er tallene hittil.

Mjällby får det ikke til å stemme og måtte tåle et skuffende 0-2 tap hjemme for Norrköping i første kamp etter EM-pausen. Har dog skrapt sammen 16 poeng totalt og har fem poeng ned til Gefle på kvalik. Moderate 1-3-2 på reise.

2-0 og 4-0 på de to siste tilsvarende og et skjerpet Elfsborg vinner dette. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 08.07.2012 17:55
1. Rosenborg - Molde U
2. Odd - Haugesund H B
3. Sandnes Ulf - Vålerenga H
4. Stabæk - Strømsgodset H B
5. Aalesund - Viking H U B
6. Bryne - Sandefjord H B
7. Bærum - Notodden H
8. Hødd - Start H
9. Mjøndalen - Kongsvinger U B
10. Tromsdalen - Sarpsborg 08 B
11. Ullensaker/Kisa - HamKam H U
12. Elfsborg - Mjällby H

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 08.07.2012 17:55
1. Rosenborg - Molde H U B
2. Odd - Haugesund H B
3. Sandnes Ulf - Vålerenga H
4. Stabæk - Strømsgodset H B
5. Aalesund - Viking H U B
6. Bryne - Sandefjord H B
7. Bærum - Notodden H
8. Hødd - Start H
9. Mjøndalen - Kongsvinger H U B
10. Tromsdalen - Sarpsborg 08 B
11. Ullensaker/Kisa - HamKam H U
12. Elfsborg - Mjällby H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Tippetips

Mest lest på Sport

Annonsebilag