*Nettavisen* Sport.

Rosenborg må tåle slakt etter uavgjort mot Kristiansund

 

JUBELEN STILNET: David Akintola og Bjørn Maars Johnsen jubler for scoring, men Kristiansund slo tilbake og sikret uavgjort. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Trønderne ledet to ganger, men fikk kun med seg ett poeng.

19.10.19 20:28

KRISTIANSUND - ROSENBORG 2-2:

Rosenborg sto overfor en tøff bortekamp med Kristiansund i Eliteserien lørdag.

Trønderne tapte mot Haugesund i forrige runde og trengte tre poeng for å henge med i kampen om medlaje i år. RBK lå fem poeng bak Odd på tredjeplass før runden.

I en jevnspilt kamp ga David Akintola gjestene noe heldig ledelsen, før Torgil Gjertsen utlignet før pause. I andre omgang sendte Bjørn Maars Johnsen trønderne foran igjen, men Christopher Psyche sørget for utligning fem minutter før slutt.

- Skremmende

Dermed en Eirik Hornelands menn oppe 41 poeng og er med det fire bak Odd, og sju bak Bodø/Glimt, men begge de to nevnte lagene har én kamp mindre spilt.

RBKs innsats i lørdagens kamp var ikke overbevisende.

Det som skjedde i løpet av de første 45 minuttene så ikke ut til å imponere TV 2s ekspert Jesper Mathisen. Han totalslaktet Rosenborgs innsats i før pause.

- KBK utligner, og det er en av årets mest fortjente utligninger! Har til tider kjørt over RBK. Skremmende å se hvor svake fjorårets seriemestere er. Hva prøver de på offensivt? Horneland fikk organisert Haugesund defensivt, men heller ikke defensivt henger årets RBK-lag sammen, skrev TV 2-eksperten om trønderns innsats.

Horneland var ikke fornøyd med det han fikk se av sine elever.

- Resultatet er ikke godt nok. Vi angriper for dårlig til å få noe ut av det, sa han til Eurosport etter kampen.

Målscorer hos Kristiansund, Christopher Psyche, var mer munter etter kampslutt.

- Det er en god, god, følelse å komme å inn og score, spesielt når man har sittet på benken store deler av kampen. Det var meningen at jeg skulle starte på benken og komme inn på topp, sa Psyché til Eurosport.

Innlegg?

Vertene fikk kampens første sjanse da Amahl Pellegrino vant ballen høyt og ga videre til Flamur Kastrati. Han fikk imidlertid en litt dårlig touch før han skulle avslutte og dermed fikk Rosenborg blokkert forsøket fra Kristiansund-spissen.

Rosenborgs første sjanse kom etter 15 minutter da Birger Meling kom rundt på kant og fikk slått inn mot Bjørn Maars Johnsen. Spissen fikk ikke klem på avslutningen.

Etter 20 minutter skulle det lykkes for gjestene. David Akintola fikk ballen ute på kanten og dro seg innover. RBK-spilleren prøvde nok på et innlegg, men ballen gikk via en motspiller, via lengste stolpe og inn i mål bak Sean McDermott.

Utlignet

Kristiansund var likevel godt med på notene mot et Rosenborg lag som altså ikke imponerte spillemessig i løpet av første omgang.

I det 40. minutt fikk vertene en stor sjanse til å utligne. Kastrati slo inn langs bakken mot Torgil Gjertsen foran mål, men han rakk akkurat ikke fram til ballen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

SCORET: Torgil Gjertsen jubler for sitt 1-1-mål mot Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Vertene var i støtet og like etter skulle 1-1-målet komme. Kastrati fant Sondre Sørlig som igjen ga videre til Gjertsen. Han plasserte kula forbi André Hansen.

Maars' fjerde

Kristiansund hadde nok fått troen på trønderskalp og i tidlig i andre omgang var Kastrati frampå med et brukbart frispark. Hansen var raskt nede og reddet.

Gjestene var imidlertid ikke hektet av og etter 55 minutter var det duket for Bjørn Maars Johnsen. Vegar Eggen Hedenstad slo et lavt innlegg mot nærmeste stolpe og landslagsspissen fikk kranglet ballen forbi McDermott og i nettet.

Dette var Johnsens fjerde ligamål siden han kom til Rosenborg i sommer.

Vertene hadde ikke gitt opp håpet om poeng, mot et Rosenborg som slapp til mye imot, og i det 68. minutt slo Christoffer Aasbakk et innlegg fra kanten og en sleiv av Tore Reginiussen første til at Hansen måtte i aksjon for å hindre utligning.

Slo tilbake

Det bølget en del fram og tilbake nå og eter 75 minutter holdt Akintola på å sette spikeren i KBK-kista. Angriperen kom seg i gjennom og fra spiss vinkle banket han til mot lengste stolpe, men ballen snek seg like utenfor vertens mål.

Fem minutter før slutt fikk vertene corner. Ballen havnet hos Christopher Psyche ved bakerste stolpe og han headet inn utligningen.

Like etter var Kristiansund nær ved å få sitt tredje. Aliou Coly avsluttet svakt, men Hansen glapp ballen og Reginiussen fikk med nød og neppe ryddet unna.

På overtid ropte vertene på straffe, men dommeren vinket spillet videre og dermed endte det med uavgjort i Kristiansund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag