MARBELLA (Nettavisen): Sesongoppkjøringen går inn i den siste fasen for klubbene i Eliteserien. Fremdeles befinner noen av lagene seg i Spania for å finpusse formen inn mot seriestart den første helgen i april.

Fredag kveld målte Rosenborg og Haugesund krefter i en dyvåt affære på den spanske solkysten. Solen glimret dog med sitt fravær denne kvelden.

Et forferdelig regnvær skyllet inn over Marbella Football Center i forkant og underveis i 0-0-kampen.

LES OGSÅ: Salahs agent: - Ingen planer om å akseptere kontrakten

RBKs ferske trener Rekdal var heller ikke spesielt fornøyd med alt han fikk se fra sitt mannskap.

- Sulten etter å score mål mangler litt. Vi er slurvete i perioder og mister ballen for ofte. Ingen spiller feilfritt, men vi har kanskje ti stygge balltap i ulike faser av kampen. Det er for høyt, sier Rekdal til Nettavisen.

- Det er en tung bane, vanskelig å holde konsentrasjonen hele veien og vi bytter litt folk, forklarer han om grunnene til at prestasjonen ble som den ble.

Spilleforholdene var til tider langt fra optimale selv om regnværet avtok noe etter pausen.

LES OGSÅ: Pochettino og Neymar slaktes etter PSGs nedtur

- Da du ikke trodde det kunne bli verre, så blir det nettopp det, uttalte kommentator Per Jarle Heggelund i det Direktesport-sendte oppgjøret utover i den første omgangen.

Haugesund forsøkte underveis å sette ord på spilleforholdene.

Kampen bar til tider preg av de vanskelige forholdene, men Rosenborg tok mer og mer kommando over spillet utover i den andre omgangen.

- Det kan skje i en seriekamp også så det kan vi ikke ha fokus på, men det gjør det mer komplisert. Jeg sa i pausen at det er en sånn kamp vi må ha evnen til å vinne 1-0. Det klarte vi ikke og det skuffer meg. Vi hadde muligheten til det, sier Rekdal som til tross for været og lite uttelling offensivt, var brukbart fornøyd med at laget fremstod mer robust defensivt.

LES OGSÅ: AZ-treneren reagerer etter tapet mot Bodø/Glimt: - Bildene talte sitt tydelige språk

- Vi har masse å gå på. Vi må ta innpå lag som beviselig er bedre enn Rosenborg. Det forspranget må vi kneppe inn, avslutter han.

Danske Victor Jensen kom til et godt skuddforsøk før timen var spilt, men Egil Selvik reddet uten store problemer. Avslutningen var trøndernes største mulighet i kampen.

Snaut 15 minutter før slutt ropte RBK-innbytter Ole Sæter på straffe uten å få gehør fra dommeren. Haugesund fikk en halvsjanse på tampen av oppgjøret uten at André Hansen ble satt nevneverdig på prøve.

Kampen var Rosenborgs femte i årets sesongoppkjøring. De har til nå tapt tre av disse mot henholdsvis Djurgården, Kristiansund og Ranheim. Den hittil eneste seieren kom mot tredjedivisjonslaget Byåsen.