RENNES-ROSENBORG 2-0:

Rosenborg fikk det tøft i bortekampen mot Rennes i Frankrike torsdag kveld. Hjemmelaget satt trønderne under kraftig press tidlig i kampen og rullet opp flere farligheter foran André Hansen i RBK-målet.

Nayef Aguerd og Sehrou Guirassy sørget for seier til Birger Meling og Rennes på eget gress hjemme mot Rosenborg etter en scoring i hver omgang.

- Én null var noe vi kunne ha levd med, men med to så blir det dobbelt så vanskelig, sier RBK-trener Åge Hareide etter kampen.

- Vi må være fryktløse neste uke, sier Alexander Tettey etter møtet med gamleklubben.

Les også: Knutsen med klar beskjed etter skuffende Glimt-kamp: - Feige

- Kan ikke gjøre det

Etter 15 minutter stanget Aguerd franskmennene i ledelsen etter et innlegg fra høyresiden. Aguerd knuste Holmar Eyjolfsson inne i feltet og sendte Rennes i føringen via tverrliggeren.

Hansen måtte i aksjon flere ganger gjennom kampen og vartet opp med gode redninger som holdt RBK inne i kampen.

- Stor kvalitetsforskjell i tempo og ballferdigheter i starten av kampen, sier Joacim Jonsson som var gjest hos VGTV som sendte kampen.

Ekspertkollega Kjetil Rekdal reagerte på noe naivt spill av Åge Hareides gutter på egen banehalvdel. Stefano Vecchia snappet ballen inne på egen halvdel og avleverte den til danske Carlo Holse som noe uoppmerksomt mistet ballen til like ved eget felt.

Dermed kunne Rennes stille om raskt og utnytte rommene bak hos Rosenborg. Like etter lå ballen også i nettet til 1-0.

- Du kan ikke gjøre det, å miste ballen på egen halvdel i Europa. Sånne ting er mulig å plukke vekk, sier Kjetil Rekdal.

Les også: Fagermo forlenget med Vålerenga: – Skal vinne med underholdende fotball

Bedre med etter pause

Rosenborg fikk en stor sjanse etter 60 minutter. Et innlegg fra venstre var akkurat litt for langt for Dino Islamvic som ikke nådde frem til ballen til å utligne for trønderne.

20 minutter før slutt fikk også innbytter Noah Holm en brukbar mulighet etter kombinasjoner med Emil Ceide og Adam Andersson. Avslutningen fra Holm gikk rett i blokka.

Rosenborg så ut til å ha brukbar kontroll defensivt mot slutten av kampen, men plutselig løp Guirassy seg fri inne i Rosenborgs felt og stanget inn Rennes andre scoring seks minutter før slutt. Nok en gang var det en heading som straffet Hareides mannskap.

Dermed får Rosenborg en vanskelig oppgave når de må snu tomålsunderlege hjemme på Lerkendal i returoppgjøret om en uke.